“Már megint hol jár az eszed…?”

“Figyelj, mert megint nem fogod tudni…!”

“Hányszor mondjam még, hogy…!”

Mindannyian ismerünk olyan gyerekeket, akik nap, mint nap többször is hallják ezeket a mondatokat.

Csoda, ha egy idő után meg sem hallják már?

A helyzet napról napra kilátástalanabb lesz.

portrayal-89189_960_720

A szívünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy a fenti mondatok inkább ártanak, mint használnak.

Miért mondjuk mégis?

Azt gondolom, legtöbbünknek nincsenek eszközei ahhoz, hogy hatékonyan közelítsenek a problémához.

-Fogalmam sincs, miért babrál a radírjával leckeírás helyett.

-Amíg mesélek neki, folyamatosan a legóival csatázik.

– Nem képes végighallgatni, amikor beszélek hozzá!

Egyre több szülőtől hallom ezeket a mondatokat.

Vajon, mi lehet az oka, hogy valóban több kisgyermeknek van problémája a figyelemmel?

Azt gondolom, nem kell különösebben és hosszasan indokolnom.

A mai gyerekek olyan “zajos” világban nőnek fel, hogy egyre nagyobb szerepet kap a figyelem irányításának képessége. Sokkal nehezebb dolguk van, hiszen szól a tévé a háttérben, pittyeg az okostelefon, csipog a mikró, villog a neonreklám, a youtube Bogyó és Babócája közben is futnak a reklámszövegek – igen, vizuálisan és akusztikusan is sokkal több inger éri őket.

És persze minket is! Mi, szülők is sokal többet dolgozunk azért, hogy képesek legyünk mindenre figyelni – hol hatékonyabban, hol kevésbé hatékonyan, de próbáljuk szelektálni a bennünket ért ingereket.

Nézd meg a két képet, és azonnal látni fogod, milyen nehéz dolgunk van!

És nem csak nekünk nehéz, hanem gyermekeinknek is!

A világ gyorsan változott, de a tudatos figyelem kialakulása sok gyereknél nem követte ezt a gyors változást.

Ezeknek a gyerekeknek segítségre van szükségük.

Persze nem szeretnék mindent a környezet változásaira fogni, a figyelem nem megfelelő fejlődésének más okai is lehetnek.

Néhány gyereknek egyszerűen lassabban alakul ki az a képessége, hogy a sokféle inger közül képes legyen választani, és erre az ingerre tartósan fókuszálni.

Az ő esetükben nem működik, sőt semmit nem használ, inkább ártalmas, ha az egyetlen segítség abban merül ki, hogy százszor is megkéred: FIGYELJ MÁR!

Mert nem erre van szüksége. Pontosan tudja, hogy figyelnie kellene…

De van egy jó hírem!

Ma már tudjuk, melyek azok a játékok, tevékenységek, melyek hatékonyan fejlesztik gyermekünk figyelmének tartósságát, és akaratlagos vezérlését.

Igen, ezek mind játékos tevékenységek – így minden gyerek örömmel játssza ezeket, így lesznek igazán hatékonyak.

Van néhány közös vonásuk:

  • egyszerűek
  • több figyelmi csatornát is munkára fognak
  • mindegyik mozgáson alapul
  • szerepet kap bennük az egyensúlyozás
  • semmi extra kiegészítő nem kell hozzá, csak olyan dolgok, ami a legtöbb háztartásban előfordul
  • naponta 10 perc játékkal már érezhető fejlődést tapasztalhatsz a két hónap alatt

arch-602127_1920

Ilyen játékokból állítottam össze egy 10 hetes figyelemfejlesztő programot.

Ebben a videóban 3 nagyon egyszerű játékot mutatok meg:

Igen, jól olvastad, csak és kizárólag játékokat küldök 10 héten keresztül! Az a tapasztalatom, hogy a játékokban hatalmas fejlesztő erő rejlik! A legtöbb gyerek alig várja, hogy elérkezzen a napnak az a része, amikor előveszed az aznapra időzített játékot!

A játékok fokozatosan nehezednek majd a 10 hét alatt. Ebből azonban szinte semmit nem vesz majd észre a gyermeked, mert a változással együtt érik majd meg a nehezebb, bonyolultabb játékokra is!

És van még egy jó hírem: a te figyelmed is fejlődni fog!

A 10 hét után egy összeszedettebb, céltudatosabb édesanyja leszel majd a gyermekednek. Ehhez egyetlen dolgot kell tenned: végigcsinálni a gyermekeddel a 10 hetes programot.

Ebben a “végigcsinálásban” nagy segítségedre lesz egy teljesen új szemléletű tervező – ebben tudod összehangolni a személyes fejlődésedet a kapcsolataiddal, a házimunkával, és az életed egyéb területeivel. Eza  tervező nem csupán egy papírhalom, amiben listákat vezetsz, hanem egy személyre szabható, kreatív tervező, rengeteg kész ötlettel, inspirációval. Elérhető 3 féle méretben -A4, A5, és a personal méretű filofaxba illeszthető lapokon. A 25 lap használatát videókban fogom megmutatni – ne ijedj meg, semmi nehézség nincs benne, csak éppen nem a hagyományos “nyomtasd ki, és írj listát” tervezőről van szó 🙂

tervezo_otthonteremtes

Kinek ajánlom a programot?

A program 5-8 éves gyerekeknek és szüleiknek készült.

Azért vonom bele a szülőket is a programba, mert azt tapasztaltam, hogy a család az a tér, ahol a gyermek figyelme a leghatékonyabban fejlődik, tehát nagyon fontos, hogy a szülőkön keresztül milyen minta az, amelyet a gyermek megtapasztal.

5 éves kor alatt nem ajánlom, mert ekkor a tudatos figyelem még nincs olyan szinten, hogy a játékok  további fejlődést indítsanak be ezen a területen.

Ha a gyermekednek komolyabb figyelmi problémái vannak, (pl ADHD) akkor is sokat segítenek neki ezek a játékok, és a strukturált környezet, de nyilvánvalóan komplexebb fejlesztésre is szüksége van. Ebben az esetben érdemes többször is ismételni a játékokat!

A 10 hetes program 2016. augusztus 22-én, hétfőn indul.

A jelentkezés 2016. augusztus 21-én éjfélkor lezárult.

Az előkészületek augusztus 15-től elérhetők a tanulószobában!

Ezt követően minden hétfőn éred el az újabb játékokat a Gyereketető tanulószobában.

Egy-egy naphoz tartozó játékot kell majd nyomtatni is, de ez nem több, mint pár oldal. Azonban sok játék nem igényel nyomtatást sem.

Hogyan jutnak el hozzám a játékok és a program más anyagai?

A program a Gyereketető Tanulószobában zajlki majd, ahová saját felhasználóddal és jelszavaddal tudsz belépni. Itt éred el hétről hétre az újabb részeket. Sok videót találsz majd, melyekben igazi gyerekek mutatják meg, hogyan szoktunk játszani, itt tudod mejd letölteni a programhoz kapcsolódó anyagokat is.

Ez a program nem tűnik el innen, és bármikor hozzáférsz a későbbiekben is.

A program ára: 8900 Ft.

 

A befizetést követően elküldöm a számlát, majd egy pontos útmutatót a programmal kapcsolatban!

Ez a tanfolyam 2016. október 17-én elindult.
Ha nem szeretnél lemaradni a következő indulás időpontjáról, szívesen értesítelek róla! Kérlek, ehhez add meg az adataidat az alábbi űrlapon!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám: (csak akkor, ha szeretnéd, hogy felhívjalak)

Nem apróbetű!
A megrendelésed elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra kattintással Sárosdi Virág egyéni vállalkozóval kötötted.