fbpx

Na ez az a mézes recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia.

A Ráma szakácskönyvében olvastam, és azóta minden karácsonykor ezt sütöm.

Semmi extra teendő a tésztával, csak gyors keverés-kavarás, rögtön lehet vele dolgozni, nyújtani, szaggatni, sütni. Rögtön puha és holnap is puha, meg holnapután is. Egyszóval maga a tökély.

HOZZÁVALÓK

   4 bögre liszt (500 gr)

  1 bögre porcukor (100 gr)

  15 dkg Ráma (de én vajat használok)

   fél bögre méz

   1 tojás

  fél zacskó sütőpor

  egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék (én a Kotányira esküszöm)

 

A bögre mérete 2,5 dl

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókkal semmi teendő – egyedül a vajat szoktam apróra vágni hozzá. Mindent belerakok a robotgépbe, és összekeverem. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük.

A cukorkár a sütés ELŐTT nyomtuk bele. Igazi m&m, ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz  rajta!

Tepsire tesszük, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Sőt, figyeljétek az első adagot, hiába ír a könyv 10 percet, nálam pontosan 8 perc múlva készül el!

Remélem, ízleni fog nektek is!

Jó étvágyat!

 

A süti kiszúrókat a SüssVelem webáruházból rendeltük.

Hajtogattunk hozzá papírtányérból kis dobozkát is – mutattam már ezt sokszor a GYEREKETETŐ FB oldalon is, éppen ideje itt is!

 

 

Skillo levelek

A gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot, és hozzájárulok, hogy ingyenes letölthető anyagokat és értékes írásokat tartalmazó hírleveleket kapjak az általam megadott címre.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com