A Vingó az igen népszerű Bingó játék új változata. Vizuális bingó lenne az eredeti neve, de ez túl hosszú, így lett belőle Vingó. Nos, a Vingó sokkal több aktivitást igényel a gyerekektől, mint a hagyományos kistestvére, a Bingó. Közös a két játékban, hogy minden játékosnak saját játéktáblája van, és ezen kell gyűjtenie 3 egymással szomszédos elemet, akár vízszintesen, akár függőlegesen, akár átlósan. Íme egy Vingó tábla. Nincs belőle két egyforma, minden játékosnak másféle elrendezésben vannak rajta a képek, illetve előfordul az is, hogy másféle maga a kép is a táblán. A táblákat érdemes laminálni, így aztán az örökkévalóságig tudjuk használni őket.

vingó5

 

A játékhoz tartoznak kis kártyák, melyeken az ábrák találhatók. Ezeket szét kell vágni. Az asztalra tesszük, és a játékvezető kezeli majd őket. Egyesével felfordítja, majd minden játékos megkeresi a saját tábláján az adott képet. Ha megtalálta, átrajzolja. Ma már sokféle filcet lehet kapni, amelyek jól fognak a laminált lapokon, és munka után kis sikálással eltávolíthatók. A sikálást tegyük a játék részévé! :)

Íme a kártyák

vingó2

 

Ha az előkészületekkel végeztünk, indulhat a játék!

DSCF6245

Az általam készített VINGÓ játékot letöltheted a hírlevélben található linkről.  Saját magatok is kitalálhattok íráselemeket például, de akár betűket is, amit át kell írniuk a játékosoknak.

DSCF6244

Jó játékot!
SZERETNÉM LETÖLTENI A JÁTÉKOT, FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE!

  17 Comments on Vingó – bingó játék új köntösben

 • Ez de szuper ötlet Virág! Köszönöm. 2.osztály elején ezzel a technikával fogom átismételni a számokat, betűket. Azoknak akiknek pedig nagyon fejletlen volt a finommotorikájuk, korrepetálásra beviszem ezt az eredeti verziót. Köszi mégegyszer. üdv: Zsuzsi

 • Szuper! Viszem az ötletet az elsőseimnek! Köszönöm!

 • Nekünk Zingonk van …szeretjük!
  Köszi az ötletet:)

 • Szuper, köszönöm, az angolhoz is tökéletes móka!

 • Szia! Tudsz olyan ficről ami a táblára rajzolva könnyen gyorsan szárad, nem lehet eltörölni, viszont mosható a bőrről és a ruhából is? 4 évesnek kellene, még jut ide-oda a filcből.
  Köszi

  • Hogy őszinte legyek, nem próbálkoztam. szerintem hobbiboltokban, papírboltokban kellene érdeklődnöd, ott jobban ismerik a forgalomban lévő filceket. Csodálkoznék, ha nem lenne…ma már MINDEN kapható! :)

 • Köszi! Nem ismertem eddig…

 • Szia Virág!
  Csak ámulok és bámulok az elképesztő ötleteiden szuperek!
  Már régóta kerestem ilyen oldalakat,ahol újító szemlélettel oldhatók meg a hétköznapi prroblémák,,tananyagok.
  Végre!!!!!Ami a legjobb,hogy inspirálsz másokat is ebben a felfogásban!
  Köszönjük:)
  Egy 2 gyerekes anyuka és óvónéni:)

  • Kedves Andi!
   Hát nem is tudom…csak irulok-pirulok ilyenkor. És persze nagyon köszönöm:)

 • Szuper!
  Köszönöm!

 • Kedves Virág!

  Ma elvittem a másodikosaimnak ezt a játékot. Összesen 9-en vannak az osztályban (speci), így nem volt nehéz nyomon követni őket. :-)
  Mindenkinek nyomtattam itthon saját táblát (jobb sarkára felírtam a gyermek nevét), a forma kártyákat pedig kinagyítottam A/4-es méretre és azokat is kinyomtattam.
  A terítő alá rejtettem a kártyákat. Onnan húztam, majd mágnessel felrögzítettem a táblára, hogy jól lássák, mit is kell keresniük.
  Nagy volt az izgalom, lelkesedés. A sok nevetésről nem is beszélve.
  Szerintem ennél jobb motiváció nem is kellett óra elejére. :-)
  KÖSZÖNÖM!!!!!

  Varga Szilvia

 • Nekem is tetszik a játék, nagyon ötletes. Én a gyerekeknek betű bingót csináltam, amit szintén nagyon élveztek. Viszont most rájöttem ezt a játékot látván, hogy ha írott betűket adok nekik, és azt át kell másolniuk, akkor a szépírást is gyakorolják, nem csak a betűfelismerést!
  Köszönöm!

 • Kedves Virág! A Vingo játék letöltéséről 2 éve lekéstem, viszont most szükségünk lenne rá az iskolába készülő elsősünk számára. Kérlek áruld el milyen programmal lehet ilyeneket könnyen, gyorsan szerkeszteni. Betűset, számosat is szívesen készítenék. Köszönöm!
  Noémi

Szólj hozzá!


− 8 = nulla