A Vingó az igen népszerű Bingó játék új változata. Vizuális bingó lenne az eredeti neve, de ez túl hosszú, így lett belőle Vingó. Nos, a Vingó sokkal több aktivitást igényel a gyerekektől, mint a hagyományos kistestvére, a Bingó. Közös a két játékban, hogy minden játékosnak saját játéktáblája van, és ezen kell gyűjtenie 3 egymással szomszédos elemet, akár vízszintesen, akár függőlegesen, akár átlósan. Íme egy Vingó tábla. Nincs belőle két egyforma, minden játékosnak másféle elrendezésben vannak rajta a képek, illetve előfordul az is, hogy másféle maga a kép is a táblán. A táblákat érdemes laminálni, így aztán az örökkévalóságig tudjuk használni őket.

vingó5

 

A játékhoz tartoznak kis kártyák, melyeken az ábrák találhatók. Ezeket szét kell vágni. Az asztalra tesszük, és a játékvezető kezeli majd őket. Egyesével felfordítja, majd minden játékos megkeresi a saját tábláján az adott képet. Ha megtalálta, átrajzolja. Ma már sokféle filcet lehet kapni, amelyek jól fognak a laminált lapokon, és munka után kis sikálással eltávolíthatók. A sikálást tegyük a játék részévé! :)

Íme a kártyák

vingó2

 

Ha az előkészületekkel végeztünk, indulhat a játék!

DSCF6245

Az általam készített VINGÓ játékot letöltheted a hírlevélben található linkről.  Saját magatok is kitalálhattok íráselemeket például, de akár betűket is, amit át kell írniuk a játékosoknak.

DSCF6244

Jó játékot!
SZERETNÉM LETÖLTENI A JÁTÉKOT, FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE!

  0 comment on Vingó – bingó játék új köntösben

 • Ez de szuper ötlet Virág! Köszönöm. 2.osztály elején ezzel a technikával fogom átismételni a számokat, betűket. Azoknak akiknek pedig nagyon fejletlen volt a finommotorikájuk, korrepetálásra beviszem ezt az eredeti verziót. Köszi mégegyszer. üdv: Zsuzsi

 • Szuper! Viszem az ötletet az elsőseimnek! Köszönöm!

 • Nekünk Zingonk van …szeretjük!
  Köszi az ötletet:)

 • Szuper, köszönöm, az angolhoz is tökéletes móka!

 • Szia! Tudsz olyan ficről ami a táblára rajzolva könnyen gyorsan szárad, nem lehet eltörölni, viszont mosható a bőrről és a ruhából is? 4 évesnek kellene, még jut ide-oda a filcből.
  Köszi

  • Hogy őszinte legyek, nem próbálkoztam. szerintem hobbiboltokban, papírboltokban kellene érdeklődnöd, ott jobban ismerik a forgalomban lévő filceket. Csodálkoznék, ha nem lenne…ma már MINDEN kapható! :)

 • Köszi! Nem ismertem eddig…

 • Szia Virág!
  Csak ámulok és bámulok az elképesztő ötleteiden szuperek!
  Már régóta kerestem ilyen oldalakat,ahol újító szemlélettel oldhatók meg a hétköznapi prroblémák,,tananyagok.
  Végre!!!!!Ami a legjobb,hogy inspirálsz másokat is ebben a felfogásban!
  Köszönjük:)
  Egy 2 gyerekes anyuka és óvónéni:)

  • Kedves Andi!
   Hát nem is tudom…csak irulok-pirulok ilyenkor. És persze nagyon köszönöm:)

 • Szuper!
  Köszönöm!

 • Kedves Virág!

  Ma elvittem a másodikosaimnak ezt a játékot. Összesen 9-en vannak az osztályban (speci), így nem volt nehéz nyomon követni őket. :-)
  Mindenkinek nyomtattam itthon saját táblát (jobb sarkára felírtam a gyermek nevét), a forma kártyákat pedig kinagyítottam A/4-es méretre és azokat is kinyomtattam.
  A terítő alá rejtettem a kártyákat. Onnan húztam, majd mágnessel felrögzítettem a táblára, hogy jól lássák, mit is kell keresniük.
  Nagy volt az izgalom, lelkesedés. A sok nevetésről nem is beszélve.
  Szerintem ennél jobb motiváció nem is kellett óra elejére. :-)
  KÖSZÖNÖM!!!!!

  Varga Szilvia

Szólj hozzá!


9 − = hét