Lassan a legtöbb iskolában kinyitják a gyerekek az olvasókönyvet. Az első pár héten az olvasókönyv egy igazi varázslat, alig várják a gyerekek, hogy megnyíljon egy új világ számukra!

Aztán egyszercsak sok gyerkőc számára gyorsan kopni kezd a csillogás és az izgalom!

Jönnek a házi feladatok: elolvasni háromszor ugyanazt a szöveget, ami már elsőre sem volt érdekes. Kérdésekre válaszolni, amire mi sem vagyunk kiváncsiak…és még sorolhatnám…

Vajon mennyire fontos ez? Sajnos rossz hírem van, mindez fontos. Az iskolában ugyanis az olvasás technikáját tanítják meg a gyermekednek, és ezt, mint minden más technikát is, gyakorlással lehet fejleszteni.

Így azonban sok gyermek elveszti a belső motivációját, és ennek következménye, hogy nem szeretne majd gyakorolni. Gyakorlás nélkül pedig nem fog menni az olvasás…

És akkor nincs is más megoldás?

Dehogynem! Mindig van megoldás, csak nem mindig találunk rá!

Most ebben segítek neked!

Egy olyan programot – 10 részes sorozatot indítok, amely segítségével te, mint szülő sokat tehetsz azért, hogy a gyermeked örömét lelje az olvasásban!

A gyerekek lételeme a játék, ennek segítségével motiváltak maradnak, és szívesen tanulnak majd!

Így én valódi játékokat küldök majd minden napra, melyek abban segítenek, hogy a gyermeked számára élvezetes legyen a gyakorlás is! Nem mellékesen az olvasáshoz szükséges képességeket fogjuk fejleszteni a program során, tehát a program egyben alapozás és fejlesztés is!

Miből áll az olvasástechnikai tréning?

10 héten keresztül minden napra (5 nap, hétvégén ismétlés) küldök egy-egy játékot, amely kb 10-15 perces időráfordítást kíván.

Nagyon fontos, hogy az általam küldött anyagok mind játékok, illetve játékos feladatok, amit a gyerekek örömmel végeznek! Tehát nem kell attól tartanod, hogy  újabb házi feladat dömping érkezik majd.

Milyen játékok érkeznek majd?

A játékokat minden alkalommal több szinten készítem el.

 1. Az első szint azoknak a gyerekeknek szól, akik még nem ismerik a betűket. Gondoltad volna, hogy az olvasási képességeket már ekkor is hatékonyan fejlesztheted?
 2. Ha gyermeked ismeri a betűket, illetve már iskolás, mégis nehezen, sok hibával vagy lassabb tempóban olvas, akkor neki már olyan játékok készültek, amelyben betűk is szerepelnek.
 3. A játékok azoknak a gyerekeknek is segít, akiket csupán egy lépés választ el attól, hogy olvassanak, mert ismerik a betűk nagy részét, de még nem tudják összeolvasni azokat.

A játékokat próbáljátok ki, és ha tetszett a gyermekednek, és te is hasznosnak ítélted, akkor biztosan elégedettek lesztek a továbbiakkal is!

Próbáljátok ki az első nap játékait!

Elsőként készítsd elő a kinyomtatott, elkészített lapokat!

olvasás fejlesztése

Következő lépés a mini-szerződés megbeszélése – ez fontos!

Tekintsük a gyermekünket is partnernek ebben a folyamatban, hiszen róla van szó, az ő képességeiről, lényegében a jövőjéről!

olvasás fejlesztése

Vedd elő a három kört ábrázoló lapot, és a képeket! Akkor is a képekkel kezdj, ha már tud olvasni a gyermeked! Sorban rakjátok egymás után a képeket, közben szótagoljátok, és a gyermek a domináns kezével (tehát ha jobb kezes, akkor a jobb kezével) üssön a körlapokra. Egy szótag esetén csak az első körlapra, két szótag esetén az első két körlapra, stb) Első nap csak három szótagig gyakorlunk! A legnehezebb sokszor az egy szótagú szavak leütése!

olvasás fejlesztése

Ha már tud olvasni, vagy iskolába jár, akkor végezzük el ugyanezt a gyakorlatot úgy is, hogy a gyermek olvassa el a szókártyákat. Ovis, olvasni nem tudó gyermekkel, ezt a lépcsőt hagyjuk ki!

olvasás fejlesztése

Most szótagoljunk más módszerrel, hogy ne legyen unalmas a foglalkozás! Az első szótagnál üssünk a jobb öklünkkel a bal öklünkre, a második szótagnál a jobb öklünkkel a bal könyökünkre, majd a harmadik szótagnál a jobb öklünkkel a bal vállunkra!

Végezzük először a képekkel!

Ha ezt megcsináltuk, akkor válogassuk szét a kártyákat! Tegyük a lapon a megfelelő helyre őket! Ovisok, olvasni még nem tudók a képes kártyákkal dolgozzanak, az elsősök pedig a szókártyákkal dolgozzanak!

IMG_9601

Ezt a feladatot csak az olvasni tudó, betűket biztosan felismerő gyerkőcökkel vegyük elő! Első alkalommal öt szókártyát tegyünk ki elé, ezeknek keresse meg a feldarabolt párját!

olvasás fejlesztése

A foglalkozás végén mindig értékeljük a gyerkőc munkáját! Fontos, hogy ne az eredményt emeljük ki, hanem az igyekezetet! Tegyünk egy matricát, ikszet, bármilyen módon jelöljük azt, mennyi ideig tudott figyelmesen dolgozni!

olvasás fejlesztése

Az első nap kinyomtatható játékait INNEN töltheted le!

A program a “Nyitva van a Tanulószoba” akció alatt folyamtosan fogadja a jelentkezőket! A Tanulószoba 2017. augusztus 15-én éjfélig lesz nyitva! Eddig az időpontig bármikor csatlakozhatsz a programhoz.

Szeretettel várlak!

Minden kedden 5 napra elegendő játékötlettel jelentkezem, melyet a Gyereketető Tanulószobában érhetsz el! A játékokat videón is megmutatom, így biztos lehetsz benne, hogy jól csináljátok majd! Ha bármiben elakadsz, kérdezz, és  válaszolok!

A program ára 11 900 Ft.

Nem APRÓBETŰ!

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással Sárosdi Virág egyéni vállalkozóval kötöd (2112. Veresegyház, Sportföld utca 23/i)

Fizetési feltételek: Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldök a megrendelés adatairól, valamint elküldöm a fizetési információkat.

16 hozzászólás

 1. Szerinted ez a csomag segíthetne egy 6. osztályos, rosszul olvasó gyereknek? (Fejlesztőpedagógus segítségét írta elő a NevTan, de nincs a suliban. ) Vagy neki ez már nagyon “dedós”?

  • Kedves Timi, sajnos hatodikos gyerkőccel már egészen más módszerekkel szoktunk foglalkozni, így neki már nem javaslom. Ez a program nagycsoportos ovis gyerkőcöktől (de nekik csakis akkor, ha mindenképpen olvasni akarnak, és ismernek már betűket is) másodikosokig bezárólag lett kidolgozva. Volt már harmadikos gyerkőc is, neki is nagyon tetszett, segített, de amikor készítettem, elsősorban nem harmadikosok lebegtek a szemem előtt, hanem leginkább az első osztályosok, és a másodikot kezdő, lassan, akadozva olvasó gyerekek 🙂

 2. Kedves Virág!
  A kislányom harmadikos és utál olvasni.
  Neki/nekünk ajánlanád a csomagot?
  Köszönöm
  Andi

  • Kedves Andrea!
   Ez attól függ, hogy van-e valamilyen problémája az olvasási technikával kapcsolatban. Pl. ha diszlexia, vagy más olvasási zavar áll fenn, akkor igen. Ha egyébként teljesen jól olvas, csak nem szeret, akkor nem fog segíteni.

 3. Kedves Virág!
  2 napja megrendeltem kisfiamnak az olvasástechinkai tréninget-de nem érkezett válasz a továbbiakról. -fizetés, illetve a további letöltések módja.
  Tudna segíteni?

  • Szia!
   Valószínűleg nem sikerült a megrendelés, mert hozzám sem érkezett meg a megrendelés párja. 🙁 Esetleg próbáld meg még egyszer, vagy írj emailt nekem a sarosdi.virag/kukac/ gyereketeto.hu címre.

 4. Kedves Virág!
  Most találtam rá erre az oldalra, és már egy csomagot meg is rendeltem. Szeretnék érdeklődni, hogy ezt az olvasás segítő programot mikor lehet majd újra megrendelni. Köszönettel Holovecz Judit

  • Kedves Judit!
   Köszönöm a bizalmat!
   Idén már nem indul ez a program, a jövő évi tervet pedig még nem készítettem el, de tavasz előtt valószínűleg belefér majd.

 5. Kedves Virág!
  A finommotorikát most rendeltem meg, és ez is érdekelne az iskolásomnak. Indul esetleg 2017 elején?
  Köszönöm, Eszter

 6. Kedves Virág!

  Elérehtő lesz valamikor ismét ez a program? Másodikat kezdő kislányom elég nehezen olvas, neki szeretném megvásárolni.
  Köszönettel: Móni

 7. Kedves Virág!
  Érdeklődni szeretnék, hogy mikor indul újra az olvasást segítő és alapozó tréning illetve a minden hétre egy betű?
  Köszönettel Orsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail cím nem fog megjelenni. *= kötelező

18 − 15 =

Post comment