A mai hétfőre 3+1 forrócsoki receptet hoztam, lehet válogatni!
A forrócsokiban az a csodálatos, hogy forró – ebből nincs az a két perc alatt felhörpinthető változat, ami a napokat rohanóssá teszi!
Nem…ha forrócsokit készítünk, annak meg kell adni a módját!
Be kell kuckózni magad a kanapéra, magadra kell húzni egy meleg plédet, és lassan, kortyonként kell meginni a bögrédben gőzölgő italt!
Ezért is került bele a karácsonyi válogatásomba!
És akkor lássuk a recepteket!
Klasszikus forrócsoki por
Hozzávalók:
- egy tábla tejcsoki, és egy tábla étcsoki
- 1 rúd vanília
- 15 dkg barnacukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 2 rúd egész fahéj
Elkészítése:
A csokikat aprítógépben felaprítom.
A vaníliarúd belsejét kikaparom, és összedarálom a barnacukorral.
(első verzióban nem daráltam össze, így is finom, de a vanília nehezebben keverhető el)
Ezeket mind egy tálba öntöm, majd apránként elkeverem a kakaóporral.
Szép üvegbe kanalazom!
A fahéjat egészben belecsúsztatom az üvegbe.
Mézes forrócsoki
A méz íze alig érződik rajta, így azoknak is lecsúszott a torkán, akik amúgy nem ennék a mézes kenyeret.
Ráadásul habos és krémes lesz egyszerre, nem tudom, ezt minek köszönhetjük, de hálás vagyok érte.
Hozzávalók:
- egy nagy üveg méz (720 g)
- 5-6 kanál holland kakaópor
Elkészítése:
A mézet egy lábosba töltöm, és langyosítani kezdem. Amikor már elég híg, belekeverem a kakaóport.
Szép üvegbe töltöm, és ennyi – hihetetlen, nem?
Mentes forrócsoki
Ez a diétázók és tejallergiások kedvence lesz!
Ha van ilyen ismerősöd, hálás lesz érte!
Hozzávalók:
- 1 zacskó kókusztej-por
- 2 tábla étcsoki vagy 5-6 kanál holland kakaópor
- vaníliarúd kikapart belseje
- 1 kávéskanál fahéj
- ízlés szerint alternatív édesítőt is keverhetsz hozzá
Elkészítés:
Az étcsokit késes robotgépben felaprítom, vagy kislyukú reszelőn lereszelem.
A többi hozzávalóval elkeverem, üvegbe töltöm, és kész!
Házi forrócsoki-kanál
Hozzávalók:
- 2-3 tábla étcsoki
- csini lesz, ha egy tábla fehércsokit is felolvasztasz, és beletöltöd a kanalakba!
- kanál formájú szilikonforma (ALDIBAN láttam legutóbb, párszáz forint)
Elkészítése:
Meg fogsz lepődni, semmi bonyolult! Felolvasztod a csokit, és beleöntöd a formába! Hűvös helyen hagyod kihűlni, csomagolod, és készen vagy.
Végezetül a csomagolásban szeretnék egy kicsit segíteni, ezért készítettem letölthető címkéket, melyeket az üvegekre ragaszthatsz! Ezeket a hírlevélben kiküldött linkről tudod majd letölteni! A hírlevélre a poszt alatti űrlap kitöltésével tudsz feliratkozni!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!