“Ha ceruzát lát, visítva menekül!”

“Rajz az ovis faliújságon? Hát ott mindig csak a többiekét látom…”

“Rögtön megismerem a rajzait: kusza vonalak, legtöbbször egy színnel”

 

Ismerősen csengenek a fenti mondatok? Akkor jó hírem van, görgess lejjebb!

Egy komplex fejlesztési programot állítottam össze, melynek középpontjában a finommozgások fejlesztése áll.

Ez azt jelenti, hogy a kézügyesség mellett sok más területet is érintünk, mint például sorrendiség, memória, figyelem, téri tájékozódás, szem-kéz koordináció, de a finommotorikus képességek fejlesztése lesz az elsődleges célunk!

Mindezt úgy, hogy a ceruzát nem is vesszük a kezünkbe, hiszen a legtöbb “ügyetlennek” bélyegzett gyermek ha ceruzát lát, visítva menekül, esélyt sem adva magának a fejlődésre.
Az általam alkalmazott módszerrel azonban a program végére érve gyermeked örömmel fog rajzolni, színezni!

Hogyan lehetséges ez?

A fejlesztőprogram során csupa olyan tevékenység kerül majd elő, melyek a rajzoláshoz, íráshoz kapcsolódó mozgásokat, illetve az ehhez szükséges képességeket fejlesztik.
A munkát arról a szintről kezdjük, ahol a gyerekek még jól boldogulnak, sikerélményben van részük, és ez nap mint nap arra ösztönzi őket, hogy folytassák a programot.
A program nagyon apró mozzanatokra bontja a gyermekek kézügyességének fejlődését, ez a sikerének titka is. 
Egy héten egyféle mozdulatot gyakorlunk, de mindig más módon, a gyerekek kreativitását is fejlesztve.

finommotorika

Hogyan működik majd?

A program a Gyereketető virtuális tanulószobájában zajlik majd.

Ha csatlakoztál, akkor 25 héten keresztül minden csütörtökön egy részletes programot találsz a következő hét 5 napjára.
A gyakorlásból sajnos nem maradhat ki a szünidő sem. Sőt, most kihasználjuk azt, hogy nem kell rohanni az oviba, suliba, kicsit nyugisabban zajlik minden.

A feladatokat még a nyaralásra is magaddal tudod vinni, jól jön majd esténként, vagy  strandon 🙂

A fejlesztés egyik titka a rendszeresség, a másik a tudatosság, a harmadik a motiváció.

A rendszerességet neked kell biztosítani, a program tudatos tervezése pedig az én dolgom. A gyermekedet pedig a tevékenységekben elért sikerélmény motiválja majd – és persze téged is ez segít, hogy nap mint nap legyen negyed órád a programra. Azt fogod látni, tapasztalni, hogy gyermeked örömmel tevékenykedik, egyre ügyesebb lesz, és az óvónéni is megkérdezi majd, hogy “mi történt ezzel a gyerekkel”?

Az érkező anyagban minden érthetően le lesz írva,  fényképekkel, illetve videóval illusztrálva. Ráadásul bármikor kérdezhetsz, segítek.

Azért küldöm az anyagot csütörtökön, hogy legyen időd felkészülni a következő hétre.
A felkészülés nem vészes, de esetleg be kell szerezned egy kartondobozt, vagy szívószálat, vagy nyomtanod kell pár oldalt.

Naponta nem több, mint negyed óra időbefektetést igényel részedről.

Azt azonban nem ígérem, hogy a gyermeked is végez negyed óra alatt, ugyanis a gyerekek alig akarják abbahagyni ezeket a tevékenységeket.

Tapasztalat 🙂

Mikor kezdődik, és meddig tart a program?

A program 2018. szeptember 6-án kezdődik, és 25 hétig tart.

Mi történik addig, amíg el nem kezdődik a program?

Amint beérkezett a befizetésed, elküldöm a regisztrációhoz szükséges tudnivalókat, és 24 órán belül aktiválom a fiókodat a Gyereketető tanulószobába.

Sajnos varázspálcám nincsen, nem tudok gyorsabb módszert.
Cserébe megígérem, hogy a programok mindig igazodnak az ünnepekhez, és az évszakokhoz, így nem lesz unalmas, hanem mindig aktuális és inspiráló.

Melyik korosztálynak javaslom a programot?

Elsősorban középső-és nagycsoportos gyerekek fogják élvezni a témákat és a tevékenységeket, de a kisebb testvéreknek is tetszeni fog, az biztos!

Milyen játékok lesznek majd a 25 hét során?

 

Az egyik játékot most megmutatom neked 🙂

Ez egy gyurmás memóriajáték. A finommotorika mellett az emlékezetet és a szókincset bővítheted vele. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy az iskolai tanulás során sikeres legyen a gyermeked!

1.Nyomtasd ki a lapot INNEN, és lamináld, vagy tedd egy genothermbe! Ez lesz a játéktábla.

 

2.Vegyél elő egy adag gyurmát (ha lehet kéket, fehéret, esetleg sárgát), és gyúrjatok annyi kis golyót, ahány felhőt láttok a lapon.

3. A kis golyókat tegyétek a felhőkre, majd mindegyiket nyomjátok szét a mutatóujjatokkal!

Figyeltél, ugye? 🙂

A kis golyók gyártása során már a finommotorika fejlődött, sőt, a szétnyomkodás során is!

Ezek voltak az előkészületek, most kezdődik a játék!

4. A klasszikus memory szabálya szerint minden játékos két gyurmakorongot emelhet fel egyszerre, majd ha pár volt alattuk, akkor megtarthatják a gyurmagolyókat. Ha nem találtak párt, vissza kell tenniük.

5. A játék végén a kis korongból egy-egy golyót gyúr minden játékos. Az nyer, akinek nagyobb a gyurmagolyója!

Nos, tetszett?

Ha igen, az jó hír, mert ehhez hasonló játékokkal készültem a következő csaknem fél évre (25 hetes a program)

Jelentkezz még ma!

Bár az anyagokat online küldöm, a 25 hét során folyamatosan fogom a kezed, ha bármiben bizonytalan lennél. A tanulószobában bármikor kérdezel, én válaszolok 🙂

A 25 héten át érkező, naponta más tevékenységet ajánló, fotókkal, leírásokkal, nyomtatható mellékletekkel illusztrált program ára 14 900 Ft.

Hogyan csatlakozhatsz a programhoz?

Add meg az adataidat, és válaszd ki azt a fizetési lehetőséget, mely számodra a legmegfelelőbb!

Megrendelésed után egy automatikus visszaigazolás érkezik majd a megadott emailcímre, melyben megtalálod az utaláshoz szükséges adatokat.

Amennyiben nem kapsz levelet a megrendelésedről, kérlek, nézd meg a promóciók és a spam mappádat is! Amennyiben itt sem találod, jelezd felém a szamlazas@gyereketeto.hu emailcímen!

Befizetésed után tudsz regisztrálni a Tanulószobába, ahol később is megtalálod majd a videókat és a letölthető anyagokat.

Meddig marad elérhető a program?

Azt szoktam mondani, hogy ameddig az internet el nem fogy…ez a program nem fog eltűnni, addig lesz hozzáférésed, ameddig szeretnéd használni.

Így folyamatosan inspirálódhatsz később is belőle!

Nem apróbetű!

A megrendelésed elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra kattintással a Gyereketető Kft-vel kötötted.