image_pdfimage_print

– Elképesztő módon tartja a ceruzát!

– Alig látszik a ceruza nyoma a papíron!

– Vagy éppen ellenkezőleg: átüt a negyedik oldalon is!

– A betűk táncolnak a sorok között!

– Egyszerűen olvashatatlan az írása!

– Mire leír egy szót, beesteledik! A betűk egyszer nagyok, máskor olyan picik, hogy alig látni őket!

– Nem hagy távolságot a szavak között, előfordul, hogy az egész mondatot egybeírja!

Ez a fejlesztő program ott kezdődik, hogy megfogjuk a ceruzát!

Majd 10 hét alatt eljutunk odáig, hogy mondatokat írunk.

Ez nem jelenti azt, hogy 10 hét alatt csoda történik, mert csodák nincsenek!

Változás azonban lesz, ebben biztos vagyok, és ezt igazolják az eddigi tapasztalatok is!

Miért lehetek ebben olyan biztos?

Mert a gyermeked az írás 10 területén kap komoly technikai segítséget.

Nézzük, melyik ez a tíz terület!

 A kézírás 10 területe, amelyekben hatékony segítséget nyújt a program:

1. Nagymozgásos játékok – ugyanis az írásmozgások fejlődését a fej, a törzs és a vállak mozgásainak fejlesztésével alapozzuk meg, készítjük elő.

2. A ceruza helyes tartásának alakítása – egy kis elmélet arról, melyik apró mozzanat miért fontos, és ceruza-gyakorlatok, játékok várnak majd.

3. A tér kitöltése – gondoltad volna, hogy néha a színezést is tanítani kell? És tudod, ez milyen sokat segít majd a betűk formálásánál?

4. Vonalvezetés – előveszünk néhány 50 éves technikát, amit kár volt száműzni az írás-tanítás során.

5. Eligazodás a sorok között – apró praktikák, melyek sokat segítenek, plusz nyomtatható lapok nagyobb sorközökkel, illetve színkódolással, így sokkal könnyebb lesz eligazodni a füzetben is.

6. Ismerkedés a vonalakkal: egyenes? görbe? honnan indul? hová érkezik? hogyan halad?

7. A magyar ábécé betűi – megfigyeljük, csoportosítjuk őket. Ez a lépés tapasztalatom szerint teljesen kimarad az iskolai anyagból, pedig nagyon fontos!

8. A betűk alakítása – nézzük végig újra, hol akadt el a gyermeked!

9. Egyre kisebb a hely – immár beleférünk a szabványos vonalközökbe is!

10. Betűkből szavak, szavakból mondatok – kreatív ötletek, játékok, hogy a betűk szavakká kapcsolódjanak, de a szavakat ne írja egybe!

És mindez nyáron?

Most, amikor nyaralunk, amikor örülünk, hogy elfelejtettük az iskolát?

Iskola???

 

Ennek a programnak nem sok köze van az iskolához!

 

Éppen az a lényeg, hogy feledtessen minden kudarcot, melyet az iskolai írástanulás során szerzett a gyermeked!

 

 A feladatok egytől egyik játékos kihívások inkább, mint tananyag-szerű leckék!

Milyen életkorban, és kinek hatékony segítség a Finommotorika fejlesztése ceruzával online program?

A program az alsó tagozatos gyerekeknek tud segíteni, abban az esetben, ha a gyermek írásképe rendeztlen, kusza, illetve, ha a gyermek diszgráfiával küzd.

Azonban az ősszel nagycsoportot kezdő ovisok számára is kiváló lehetőség megelőzni a nagyobb problémák kialakulását. A program hetedik hetéig biztosan megoldhatók a feladatok számukra is. Utána nagyban függ egyéni adottságoktól, de a későbbiekben folytatható.

Természetesen a diszgráfiát ez a program sem tudja 10 hét alatt semmissé tenni, de nagyon sokat segít abban, hogy az íráskép rendezettebbé váljon, illetve sok olyan ötletet találsz a programban, amit az iskolai tanórákon is alkalmazni tud majd!

Segítség lehet abban az esetben is, ha a gyermek most végezte el a nagycsoportot, iskolába készül, de a szülőknek jelezték a szakemberek, hogy az írásával lehetnek problémák a későbbiekben. Ebben az esetben kicsit módosul majd a program menete, de ez a tartalmat nem érinti, a hatékonyságát inkább pozitívan befolyásolja.

A tanfolyamot korábban elvégzők ezt írták

“Ovis kisfiammal a Finommotorika fejlesztése ceruza nélkül programban vettünk részt, ami nagyon sokat segített a kisebbik fiamnak. Örültem, amikor a nagyobbik, első osztályos fiamnak is megtaláltam Virág programját. Nyáron dolgoztunk vele, de egyáltalán nem volt megterhelő, napi 15-20 perc alatt végeztünk. Második év elején a tanító néni nem akart hinni a szemének, amikor meglátta Bali írását! A változás hihetetlen volt! Köszönöm! “

“Nekem a tanító nénink ajánlotta a programot, és nem bántuk meg! Eleinte furcsa volt, hogy nyáron is van egy kötött program, de végül még a nyaralásra is elhozta magával a kislányom. Nagyon örültem, mert végig sikerélményt jelentett, és Liza augusztusban az olvasónaplót már nagyon szépen, szinte hiba nélkül készítette el. Nem gondoltam volna, hogy napi 15 perc alatt ekkora változást lehet elérni!”

“A kisfiam diszgráfiás, így nem hittem, hogy sokat segítene ez a program neki. De végül úgy döntöttem, legalább nyárra is lesz egy kis gyakorlás, belevágunk! Ehhez képest Peti minden reggel a program feladataival kezdett, nagyon tetszettek neki a játékok. A fejlesztő tanárnénijétől pedig hatalmas gratulációt kapott! Az írása nem gyöngybetűs, de olvasható, ami nekünk nagyon sokat jelent két év szenvedése után!”

“A kislányom olyan erős nyomatékkal írt, hogy rendre átlyukasztotta a füzeteit. Ezen egy egész év alatt nem tudtunk változtatni, pedig  járt egyéni fejlesztésre is. Végső elkeseredésemben jelentkeztünk a programra, és már az első hét gyakorlatai után elindult a változás! A program végére megerősödtek az izmai, helyes testartást tudott felvenni, és azóta is szépen dolgozik a füzeteiben. Köszönjük a programot, nem gondoltam, hogy ennyire nyilvánvaló lesz a változás!”

Mit kap gyermeked a program során?

A program során gyermeked hatékony segítséget kap a kézírás 10 területén. Az első lépésektől kezdve újraépítjük az írás-tanulást.

Rendszer kerül a nyári napjaiba is, de ez a rendszer rugalmas, és nem megterhelő. Sokan még a nyaralásra is magukkal vitték a feladataikat, pedig ezt senki nem várta tőlük! Ez számomra a legnagyobb visszaigazolás arról, hogy a gyerekek örömmel végezték a feladatokat!

Gyermeked megtapasztalja, hogy a kézírás nem egy borzalmas és megtanulhatatlan készség, hanem elsajátítható. Lehet, hogy nem lesznek gyöngybetűi, de olvashatóbban tud majd írni.

Játékos, korához illő kihívások teljesítésével az önbizalma is erősödik majd! A játékos gyakorlatok mindegyike 1-2 osztályos gyerekek számára készült. Ezek garantálják, hogy sikerélményben legyen része, és örömmel végezze a programot!

Igaz, nem varázsütésre, de alapvetően megváltozik gyermeked írásképe. Ezt te magad is megtapasztalhatod, hiszen egy rövid felméréssel indítunk, majd a program végén közösen elemezzük a változást!

A program elején egy egyedi tervezésű mappát visz a futár, melyben a gyermeked a program kinyomtatott lapjait tarthatja.A program végén pedig egy meglepetés-ajándékot kap, mely abban segít, hogy továbbra is motivált maradjon az írásban!

Az online tanfolyam előnyei

 • Akkor veszed elő a játékos feladatokat, amikor gyermeked kipihent, jókedvű, és jóllakott. Így fog tudni legjobb képességei szerint dolgozni.
 • Nem kell hozzá kimozdulni a lakásból. Most még hihetetlen, de nemsokára kánikula lesz…a gyakorlatok egy részét akár a strandon is csinálhatjátok!
 • Nem fog elmaradni egyetlen foglalkozás sem értekezlet vagy betegség miatt. Bármikor be tudjátok pótolni a játékot, hiszen korlátlan ideig hozzáférsz az összes tartalomhoz.
 • Nincsenek váratlan költségek, hiszen a játékok mindegyike egyszerűen elkészíthető, nyomtatható, vagy filléres alapanyagokból elkészíthető.

Hogyan zajlik a program?

 • Jelentkezés után egy levél érkezik a jelentkezéskor megadott emailcímre. Ezért fontos, hogy helyesen írd a címet! Kérlek, ellenőrizd, mielőtt elküldöd!
 • A tanfolyam kifizetése után a számla és egy újabb levél érkezik, melyben részletesen leírom, hogyan férsz hozzá a tanfolyam anyagaihoz!
 • A tanfolyamra bejelentkezve megismerkedhetsz a tanfolyami felülettel.

  A tanfolyam első blokkja 2019. május 20-án, hétfőn lesz elérhető. Ebben még csak az előkészületeket indítjuk el, hiszen az iskolában tart az évvégi hajrá, így nem terheljük mással a gyerekeket!

 • Május végére megérkezik az egyedi tervezésű mappa, melyben a gyermeked a játékos feladatokat tárolni fogja.
 • 2019. június 3-tól hozzáférhetőek léesznek a nyomtatható anyagok és videók a Tanulószoba felületén.

  A 10 hetes programot akkor kezded el, amikor nektek kényelmes. Ha úgy látod, már júniusban nekiláthattok, de ha jobbnak tartod, akkor csak később!

  A játékokhoz tartozó videó hetente jelenik majd meg. A tanfolyam során bármikor kérdezhetsz – ez teljesen természetes.

  A játékokhoz korlátlan ideig hozzáférsz, tehát a későbbiekben (pl. kistestvér) is tudod használni ezeket!

 • A program zárásaképpen egy meglepetéscsomag érkezik majd a gyermeked számára, ami segíti őt a motiváció megtartásában!

Mennyibe kerül?

Számomra fontos volt, hogy ez a program azoknak is alternatívát nyújtson, akik akár anyagi okokból, akár időbeosztásuk miatt nem vehetik igénybe külön fejlesztőpedagógus segítségét.

A foglalkozások vagy éppen a különböző szakkörök díjának töredékéért tudsz jelentkezni a programra!

Budapesten egy fejlesztőfoglalkozás ára átlagosan 5000 Ft.

A programban nagyjából 25 fejlesztőórát kapsz 3 budapesti fejlesztőóra áráért. És akkor nem beszéltem az egyedi tervezésű mappáról és a meglepetés-ajándékról!

A program teljes ára 14 900 Ft.

 • A programhoz korlátlan ideig hozzáférsz, így akár a kistesó számára sem kell újra kifizetned.
 • Ha szakemberhez fordulsz segítségért, egyetlen foglalkozásért többet kell fizetned, mint a program egy hétre szóló játékaiért!
 • A Szebben írok! – Grafomotorika fejlesztő 10 hetes program ára a mappával és a meglepetéssel együtt 14 900 Ft.
 • A 14 900 Ft befizetése után már semmilyen költséget nem számolunk fel. Az ár magában foglalja a tanulószoba játékaihoz való hozzáférést, a letölthető és nyomtatható anyagokat, az egyedi tervezésű mappát, és ennek kiszállítási költségét, valamint a program végén a meglepetés ajándékot!

És mi van, ha mégsem teszik?

Hát van olyan…hiába igyekeztem pontosan leírni, miről szól a program, esetleg azt gondolod, ez csupán merketing, és te csak a saját szemednek hiszel.

Nos, én azt mondom, igen, nézd meg magad, győződj meg róla, hogy tényleg olyan, mint ahogy itt olvasod!

Az első két programja után még mindig meggondolhatod magad, és azt mondhatod, köszi, ez nekünk mégsem kell.

Én töröllek a programból, és visszautalom a teljes részvételi díjat, amit kifizettél!

Hogyan csatlakozhatsz?

1. lépés

Töltsd ki az oldal alján található űrlapot!

Kérlek, figyelj arra, hogy az emailcímedet jól írd be!

Ha van kuponkódod, feltétlenül írd be!

Ha nincs, akkor hagyd üresen ezt a mezőt!

2. lépés

Kattints a “Jelentkezem!”gombra!

Ha bankkártyás fizetést választottál, az oldal átirányít az OTP SIMPLE PAY hivatalos oldalára.

A kártyaadataid itt teljes biztonságban vannak, illetéktelenek nem férnek hozzá!

3. lépés

Ellenőrizd a postafiókodat, megérkezett-e a visszaigazoló levél! Ha nem találod, ellenőrizd a spam és promóciók mappákat is!

Ha nem kaptad meg a visszaigazolást, írj a hello@skillo.hu címre, és segítek!

Ez a program már elindult, sajnos most nem tudsz rá jelentkezni!