Ez az írás neked szól, ha szeptemberben kezdte a nagycsoportot a gyermeked!

Szeretnél tudatosan, nyugodtan készülni az első iskolai évekre?

Akkor kezdjük el együtt, nyugodt tempóban!

Sokan azt gondolják, hogy az iskolára való felkészülés egyet jelent az iskolai tananyag előre-tanulásával. Pedig dehogy! Azt meghagyjuk az iskolai évekre!

A programban olyan játékok kapnak majd helyet, melyek megtanítják a gyermekedet koncentrálni, kreatívan gondolkozni, logikusan érvelni – egyszóval a képességeit fogják kibontakoztatni.

A nagycsoportos év az iskola előszobája.

Ekkor már jó, ha tudatosan készülünk arra, hogy egy év múlva az iskola kapuit is átlépi majd a gyermekünk. Most nem is hinnéd, milyen gyorsan elérkezik a jövő év szeptembere!

Jó hír azonban, hogy  egy teljes év elegendő arra, hogy nyugodt tempóban felkészüljetek az iskolás évekre!

A legtöbb szülőben sok-sok kérdés felmerül ilyenkor:

 

 • mit tehetek azért most, a nagycsoportban, hogy gond nélkül kezdhesse az iskolát?
 • milyen a jó felkészülés? Gyerek maradhat még mellette?
 • minden rendben lesz-e, az én gyermekem is örömmel kezdi majd az iskolai évet?
 • tud-e majd 45 percen keresztül figyelni a tanító nénire?
 • hogyan fogom felismerni, ha segítségre van szüksége?
 • megtanítsam-e olvasni?
 • mi az, amit tudnia kell, hogy biztos alapjai legyenek az első osztályban?

Ez teljesen természetes, hiszen számunkra is ismeretlen élethelyzet lesz majd, amikor a gyermekünk elkezdi az iskolát.

Nekem minden egyes gyermekem iskolába lépése ismeretlen helyzet volt, hiszen minden egyes gyermekem más, és így másképpen reagál egy új és ismeretlen élethelyzetre.

Ha benned is felmerülnek ehhez hasonló kérdések, akkor olvass tovább, mert olyan segítséget szeretnék adni, amely biztosan megtérül majd számodra!

 

Magabiztos leszel, mert tudni fogod, mi történik a gyermekeddel az utolsó óvodai év során, és tudni fogod azt is, mi a jó a gyermekednek!

 

 • Te leszel az a szülő, aki pontosan tudja, hogyan is zajlik az iskolaérettségi vizsgálat,  és megtudod azt is, miért nem érdemes erre előre felkészíteni a gyermekedet!
 • Tudni fogod azt is, mit jelentenek a tanulási képességekkel kapcsolatos fogalmak, mint a szerialitás, a vizuális észlelés, vagy a szem-kéz koordináció, stb
 • Konkrét példákat olvashatsz majd arról, hogyan jelentkezhet és milyen problémákat okozhat egy-egy részképesség zavara.
 • Átfogó képed lesz arról is, hogyan tudsz te magad is hatékonyan segíteni a gyermekednek!

 

Nem kell az interneten keresgélned az egy-egy terület fejlesztéséhez szükséges játékokat, mert egy kész program-csomagot kapsz az egyes képességek fejlesztéséhez.

 

Hétről hétre olyan játékokat és egyszerűen megvalósítható ötleteket küldök neked, melyek segítségével te magad segíthetsz a gyermekednek!

 

Miért az a legjobb, ha te segítesz neki?

 

 • közvetlenül megtapasztalod, hogyan fejlődik napról napra ( ugye az első lépéseknél is ott akartál lenni?)
 • akkor veszed elő a játékokat, amikor tudod, hogy nem fáradt, nyűgös, vagy éppen éhes
 • erősödik a kettőtök közötti kapcsolat
 • csak egy anya képes 100%-ban figyelni a gyermekére
 • ki sem kell mozdulnod otthonról ( ez majd a téli, ötórakormársötét napokon lesz nagy előny!)
 • ez a fejlesztési lehetőség nem marad el, ha beteg lesz a gyermeked, hiszen te is tudod, milyen ritka az a betegség, amikor egy óvodás csak az ágyban fekszik…

 

Nos, érdekelnek a részletek is, hogyan működik majd?

 

Készítettem egy 10 hónapon át tartó programot, melyben szinte minden kérdésedre választ kaphatsz, ami az iskolakezdéssel kapcsolatos.

Szeptemberben elsőként körbejárjuk az iskolaérettségi vizsgálat feladatait, elmondom, mi mindent vizsgálunk, mit miért vizsgálunk, és mindez mire jó! A félreértések elkerülése végett: nem küldök teszteket, mégis  mindent érteni fogsz!

Sőt, te magad, tesztek nélkül is látni fogod, mire van szüksége a gyermekednek a sikeres iskolakezdéshez!

 

Októbertől júniusig pedig minden hónapban egy-egy területet különösen kiemelve játékokat kapsz majd tőlem.

A játékok mellett mindig megtalálod, melyik játék melyik területet/területeket fejleszti, így te magad tudod kiválasztani, mit játszotok a héten!

A játékok mindegyike egyszerűen elkészíthető, vagy nyomtatható, otthoni, filléres anyagokból előállítható.

Ha szeretnél csatlakozni, akkor 10 hónapon keresztül minden csütörtökön küldök neked egy részletes programot a következő hét 5 napjára.
A programból nem marad ki az őszi és téli szünet sem. Azonban minden ötlet használható a szünetekben is, figyelek arra, hogy mindig az évszaknak, ünnepeknek megfelelő játékot küldjek.

A fejlesztés egyik titka a rendszeresség, a másik a tudatosság, a harmadik a motiváció.
A rendszerességet neked kell biztosítani, a program tudatos tervezése pedig az én dolgom. A gyermekedet pedig a tevékenységekben elért sikerélmény motiválja majd – és persze téged is ez segít, hogy nap mint nap legyen negyed órád a programra. Azt fogod látni, tapasztalni, hogy gyermeked örömmel tevékenykedik, egyre ügyesebb, magabiztosabb lesz!

Az érkező anyagban minden érthetően le lesz írva, ha szükséges, fényképekkel illusztrálva. Ráadásul bármikor kérdezhetsz, segítek.

Azért küldöm az anyagot csütörtökön, hogy legyen időd felkészülni a következő hétre.
A felkészülés nem vészes, de esetleg be kell szerezned egy kartondobozt, vagy szívószálat, vagy nyomtanod kell pár oldalt.
Naponta nem több, mint 20 perc időbefektetést igényel részedről.

Mennyibe kerül az “Iskolába készülök!” program?

 

A programhoz való csatlakozás ára 35.900 Ft.

Ebben az árban egy ajándék-csomag és egy 30 perces, ajándék skype konzultáció is benne van.

Mit tartalmaz az ajándék-csomag?
 • 100 db műanyag, gyerekeknek készült “gépkapcsot”, amivel több feladat is lesz majd a kiküldött anyagok között.
 • 2 db Do To Dot filctollat, ami játékosan segíti az íráshoz szükséges képességek fejlődését
 • 1 db speciális, az ovis gyermekek kis kezéhez kialakított csipeszt, ami a kéz izmainak erősítését segíti elő a csipesszel való tevékenységek során.

Egy nagyon fontos információ: az ajándékcsomagokra az első megrendeléseket leadtam. Következő megrendelést szeptember 1-én fogom leadni, így az ajándék – csomagot várhatóan szeptember végén kapod meg!

Az ajándékcsomag értéke 8900 Ft!

Az eszközökből később még tudsz rendelni, ez természetes, hiszen a filctoll előbb utóbb kifogy, a kis kapcsok elkallódhatnak. A későbbi rendelés azonban már nem ajándék, annak önköltségi árát neked kell állnod. Ez függ az aktuális deviza-árfolyamtól, a termékek aktuális árától, és a postaköltségtől.

ajándékok

A program szeptember 2-án elindult, de október 2-ig még csatlakozhatsz hozzá!

Később erre nem lesz lehetőséged, azonban a program 2016-ban indul újra.

 

Ez a tanfolyam elindult.
Ha nem szeretnél lemaradni a következő indulás időpontjáról, szívesen értesítelek róla! Kérlek, ehhez add meg az adataidat az alábbi űrlapon!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám: (csak akkor, ha szeretnéd, hogy felhívjalak)

Nem APRÓBETŰ!

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással Sárosdi Virág egyéni vállalkozóval kötöd (2112. Veresegyház, Sportföld utca 23/i)

Fizetési feltételek: Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldök a megrendelés adatairól, valamint elküldöm a fizetési információkat.

Hozzászólás

Az e-mail cím nem fog megjelenni. *= kötelező

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Mezők törléseKüldés