Mikor kell biztosan tudnia a gyermekemnek, hogy melyik a jobb és bal keze?

Hogyan tanítsam meg késsel-villával enni?

Már másodikos, de még mindig keveri a “b” és “d” betűket, hogyan tudok neki segíteni?

Szeptemberben suliba megy, és még mindig keveri, melyik a jobb és bal keze! Nem lesz ebből probléma?

Még ugyan ovis, de ha leírja a nevét, azt mindig fordítva teszi! Hogyan javítsam?

Szinte nem múlik el nap anélkül, hogy ne kapnék levelet, amelyben a téri tájékozódással kapcsolatos problémákra keresik a választ a tanácstalan édesanyák.

Milyen problémákat okozhat az, ha a gyermeked téri tájékozódása nem megfelelő?

Nyilván a klasszikus példát már ismered te is: olvasás során keveri a b-d betűket, a matematika füzetben fordítva írja a 3-as számot, a lap másik oldalán nem veszi észre a feladatokat…így persze rosszabb érdemjegyet kap, mint amit a tudása indokolna.

Sajnos vannak olyan jelek is, melyekről nem is gondoljuk, hogy a téri tájékozódás zavara lehet a háttérben – így a gyerkőc nem, vagy csak későn kap segítséget!

Néhány ilyen jel:

– Gyakran kacsalábra húzza a cipőjét,

– Nem használja, vagy bizonytalanul, helytelenül használja a névutókat: mögötte, alatt, felette, stb

– Nehezen tudja megtartani az egyensúlyát (pl. ha végig kell mennie egy vonalon)

– A ritkábban megnevezett testrészeit nem ismeri, pl. csukló, gyűrűsujj

– Nem találja a helyét: nem csak átvitt értelemben, hanem fizikailag sem. Nem tud beállni a sor végére, mert nem érzékeli, hol a sor vége.

– Nem találja a dolgait, mert a téri emlékezete sem működik megfelelően: hol a ceruzám, hol a tesicuccom, hol a füzetem?

Miért is fontos, hogy gyermekednek biztos ismeretei legyenek a bal-jobb fogalmáról?

A legtöbb tanulási folyamat sikerességének alapvető fontosságú előfeltétele a biztos tájékozódás a térben és síkban. Egy óvodás kisgyermek akkor érik meg az iskolakezdésre, ha biztosan tudja, hol van a fent, a lent, hol keresse a labdát, ha az anyukája azt mondja, hogy az a szekrény alatt van, melyik a bal lába, és a jobb keze, és még sorolhatnám.

Hogyan is tanulna meg olvasni az a gyermek, aki nem balról jobbra indul a betűk összeolvasásának? Hogyan tudná leolvasni a számokat a számegyenesről? Még az sem lenne egyértelmű számára, hogy hogyan tartsa a füzetét! Összefoglalva: az alsó tagozaton szinte minden tantárgy elsajátítását érinti, ha egy gyerkőcnek bizonytalan a téri tájékozódó képessége!

Ha a gyermek még nem tájékozódik biztosan a térben, a legtöbb szülő azt a tanácsot kapja, hogy vásároljon meg egy fejlesztő munkafüzetet, amiben téri játékozódást fejlesztő feladatlapokat talál. Mi ezzel a baj? Csak az, hogy ez a legeslegutolsó lépése annak, hogy a téri tájékozódás megfelelő módon kialakuljon.

Ideális esetben ezt a lépést meg kellene előznie az alapozásnak. Hiszen tudjuk mindannyian, hogy biztos alapok nélkül nincs építkezés.

 

Éppen ezért kidolgoztam egy programot, ami lépésről lépésre, játékokon keresztül segít, hogyan építsd fel a biztos téri tájékozódást az alapoktól egészen az iskolás korig szükséges szintig.

Nézzük, hogyan épül fel a program! Mi az, amivel tisztában kell lenned, ha szeretnél a gyermekednek segíteni?

 • Jó, ha ismered a téri tájékozódás kialakulásának menetét. Természetesen nem szükséges szakkönyveket bújnod ehhez, de egy minimális elméleti tudás nagyon sokat segít, hiszen pontosan fogod tudni, mit és miért játszol a gyerkőccel!
 • A lényeg sokszor az apróságokban rejlik – a hétköznapi apróságokban! Néhány dolgot megváltoztatsz a vacsoraasztalnál, vagy a fürdőszobában, és ez a pár trükk máris látványos eredményt hozhat!
 • Gondoltad volna, hogy néha nem mindegy, szemben ülsz a gyermekeddel, vagy mellette? Részletesen leírom, mikor melyik módon érdemes!
 • Ha ezekkel az alapokkal már tisztában vagyunk, jöhetnek a játékok!
 • Összesen 5X2 hetes bontásban találsz majd játékokat a tanulószobában!
 • Minden területen 2 hétig dolgozunk, így 10 hétre elegendő játékkal ismertetlek meg!

Nos, a te gyermeked szeret játszni? Szereti a vicces, mókás játékokat, melyek észrevétlenül fejlesztik a képességeit?

Javaslom, tégy egy próbát!

KATT IDE A PRÓBA-JÁTÉKÉRT!

Mi történik, ha megrendeled a Téri tájékozódást fejlesztő programot?

10 héten keresztül együtt dolgozunk majd azért, hogy játékokon keresztül, lépésről lépésre tanuljon meg a gyermeked tájékozódni a térben, végül eljusson odáig, hogy a síkban is magabiztosan oldja meg a feladatokat.

A tanulószobában videókon, illetve írásban kapsz pontos játékleírásokat. Ha valamit nem értesz, kérdezhetsz és választ kapsz.

A tanfolyam 2017. március 6-án (hétfőn) indul. 10 héten keresztül kerülnek ki a játékok, hétről hétre 5 játék, hogy minden hétköznapra jusson egy.

 

 • Kinek szólnak a játékok? Elsősorban azokra a gyerekekre gondoltam, akik szeptemberben kezdik az iskolát. De természetesen a kisebb gyerekeknek is nagy segítséget jelent, hiszen az itt megszerzett alapokkal pontosan fogod tudni, mire érdemes odafigyelni!

 • És ha nálunk nem merül fel probléma a téri tájékozódással kapcsolatban? Természetesen ezek a játékok minden gyereknek javára válnak, attól tehát nem kell félned, hogy ártalmasak lesznek.

 • Mi történik, ha beteg lesz a gyermekem, és egy hetet ki kell hagynunk? Ne aggódj, ugyanott folytatjátok majd, ahol abbahagytátok! A tanulószobában mindig el fogod érni a játékokat, így ha a kistesóval is szeretnéd használni, akkor sem kell újra kifizetned!

 • Mire lesz szükség a játékokhoz? Alapvetően semmi extra eszközre, csak olyan dolgokra, amelyek az átlagos háztartásban megtalálhatók: kupakok, apró tárgyak. Jó, ha van nyomtatód, de a játékok egyszerűen megrajzolhatók, így akkor sem kell aggódnod, ha nincs lehetőséged nyomtatni.

 • Mennyi idő szükséges a játékokhoz? Nagyjából 15-30 percet kellene, hogy szabaddá tégy minden hétköznap. Gondolj bele, ez egy olyan minőségi idő, ami minden gyereknek jár! Hétvégére nem küldök játékokat, ha elcsúszik valamelyik nap, akkor be tudjátok pótolni.

   

Mit kapsz a Jobb és bal online programtól?

 • Elsősorban képbe kerülsz a témát illetően. Tudni fogod, miért fontos a biztos téri tájékozódás.

 • Megismered a módszereket, amivel a gyermekedet segítheted abban, hogy biztos alapjai legyenek ezen képesség terén is!

 • Végre olyan játékokat is megismersz, amivel az egész család szívesen játszik, és még a gyermeked is fejlődik általa!

 • Sehová nem kell szaladni az ovi és a munka után, hanem oldott hangulatban a megszokott környezetben tudsz foglalkozni a gyermekeddel!

 • És a lényeg: gyermeked téri tájékozódási képessége fejlődésnek indul! Fejlődik a testtudata, képes lesz elhelyezni magát az őt körülvevő világban, megtanulja használni a névutókat, ki tudja fejezni a téri relációkat, rögzül a balról jobbra haladás iránya, végül az egymáshoz nagyon hasonló betűk között is felismeri a különbséget!

 Hogyan zajlik majd az online tanfolyam?

 • A Jobb és bal online fejlesztő program a Gyereketető Tanulószobájában zajlik majd.

 • Hétről hétre elérhető lesz egy-egy hét játéka, melyet a Tanulószobába belépve tudsz elérni.

 • Minden héten videók, és letölthető pdf anyagok várnak majd.

 • Az anyag hétről hétre jelenik majd meg, de te rugalmasan haladhatsz – olyan ütemben, ahogyan te szeretnél.

 • A letölthető játékok egyike sem igényel semmiféle előképzettséget, semmi extra eszközt, ami ne lehetne a ne háztartásodban is fellelhető.

Hogyan csatlakozhatsz a jobb és bal online fejlesztő programhoz?

Görgess lejjebb, és töltsd ki a jelentkezési űrlapot!

Egy automatikus visszaigazolás érkezik majd a megadott emailcímre, melyben megtalálod az utaláshoz szükséges adatokat.

Befizetésed után tudsz regisztrálni a Tanulószobába, ahol később is megtalálod majd a videókat és a letölthető anyagokat.

A programhoz egészen 2017 március 3-ig csatlakozhatsz.

Meddig marad elérhető a tanfolyam?

Azt szoktam mondani, hogy ameddig az internet el nem fogy…ez a program nem fog eltűnni, addig lesz hozzáférésed, ameddig szeretnéd használni.

Így folyamatosan inspirálódhatsz később is belőle!

És akkor az utolsó kérdés: mennyibe kerül mindez?

A Jobb és bal online fejlesztőprogram bevezető ára 12 800 Ft

Ha azonban tagja vagy a 2017-es GYEREKETETŐ KLUBNAK, akkor mindössze 6400 Ft-ba kerül neked! A klubhoz akár most is csatlakozhatsz! KATT IDE!

Ebben az esetben kattints a legördülő menüre, és válaszd a 6400 Ft-ot!

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz!

Miután megadtad az adataidat, egy visszaigazoló levél érkezik a postafiókodba, melyben megtalálod a fizetéshez szükséges adatokat. A tanfolyam kifizetése után 24 órán belül küldöm a tanulószobai regisztrációval kapcsolatos tudnivalókat, és máris vár a Tanulószoba! 🙂

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Nem apróbetű!

A megrendelésed elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra kattintással a Gyereketető Kft-vel kötötted.