image_pdfimage_print

A legtöbb szülő álma, hogy azt lássa, a gyermeke tudjon és szeressen olvasni.

Ehhez az első lépés, hogy az olvasás technikája megfelelő legyen, azaz képes legyen a betűket szavakká, a szavakat pedig mondatokká szőni.

A nulladik lépés pedig, – amiről sokszor elfeledkezünk – nem más, mint hogy érdekelje őt, amit olvas!

Készítettem egy képességfejlesztő programot, mely ezt a két szempontot helyezi a fókuszba.

Ezen felül persze játékos, vidám, és minőségi időt ajándékoz, amit a gyermekeddel tölthetsz.

Melyik gyerkőc nem várja a Mikulást, a karácsonyt, vagy a hógolyócsatát, a szánkózást? Én még nem találkoztam olyan gyerekkel, akinek ne csillogott volna a szeme, ha ezekről az élményekről beszélgettünk.

Az oviban, iskolában hamarosan elkezdők a készülődés: versikét, énekeket tanulnak. A boltban már kacsintgatnak a csokimikulások, szóval akár tetszik, akár nem, már itt leng a téli ünnepek illata…

Amin nem tudunk változtatni, azt jobb, ha inkább a hasznunkra fordítjuk: beszélgessünk, olvassunk róla, és játsszunk vele!

Ezért készítettem el az olvasási képességeket fejlesztő program Karácsonyváró csomagját!

A csomagot csak PDF-ben tudod megrendelni, tehát a nyomtatásáról neked kell gondoskodnod! Cserébe egy-egy táblához, laphoz, többféle játékötletet is írok, így nem kell sokat nyomtatnod.Sőt, biztosan találsz olyan játékot is, amit te magad is meg tudsz rajzolni, ha nincs lehetőséged a nyomtatásra!

A játékok azokat a képességeket fejlesztik, melyek az olvasástanuláshoz elengedhetetlenül fontosak!

A játékokat úgy állítottam össze, hogy teljes mértékben tudja használni egy olyan ovis, aki még nem ismer egy betűt sem, és egy olyan iskolás, aki most szeptemberben kezdte a betűkkel való ismerkedést.

Most belekukucskálhatsz a csomagba, megmutatok két játékot is!

Az első játék a szótagoláshoz, vagy a hangokra bontáshoz kapcsolódik. Ezt te döntöd el, annyit elárulok, szótagolni könnyebb, a hangokra bontás hosszabb idő, de elengedhetetlenül fontos az olvasáshoz!

Nyomtass ki annyi játéktáblát, ahányan játszani fogtok!

karácsonyi_olvasás_lapok_Oldal_1

Utána nyomtasd ki, és vágd ki a következő oldal képeit!

Mint látod, hagytam üres köröket is, ide tetszés szerint ragaszthattok/rajzolhattok még képeket! Elsőként sorban beszéljétek meg, melyik kép mit ábrázol! Figyelj rá, hogy egy szóban foglaljátok össze a neveket, tehát ne azt mondd, hogy ajándék a puttonyban hanem puttony legyen a kép neve. Természetesen összetett szavak szerepelhetnek, tehát pl. hólapát. A megbeszélés rögtön fejleszti a szókincset is, hiszen a gyerekek megismerkednek a olyan szavakkal, mint jászol, illetve az ismereteik, az asszociációs képességeik is fejlődnek, hiszen megbeszélhetjük azt is, miért került bele a hold a képecskék közé. ( Szent Miklós az éj leple alatt csempészte be az ajándékait)

Na, és akkor kezdődik a játék!

A kis körlapokat tegyétek az asztal közepére!

Szükséged lesz még dobókockára is, naná, hogy ebből is fenyőfásat készítettem!

Ebből kettőt is készítsetek el, mert kettőre lesz szükség a játékhoz!

A játékosok sorban egymás után dobnak a kockával, és a dobott érték összegét és különbségét figyelembe véve olyan képecskét vesznek el, és tesznek a lapjukra, amelyik éppen a dobott értéknek megfelelő szótagból áll.

Példa: az egyik kockával hatot dobtam, a másikkal kettőt. 6-4=2, tehát elveszem az angyalt ábrázoló kártyát. Letapsolom: an-gyal. És ráteszem a játéklapomra.

Az a játékos nyer, akinek hamarabb megtelik a játéklapja.

Nehezebb a játék, ha nem szótagszámmal, hanem a hangok számával játszunk!

dekortapasz

A másik játékhoz szintén szükséged lesz a dobókockára!

A játéklapból ezúttal elég egy darab is. Sorban dobtok a kockával, majd kikeresitek azt a sort, amit a kocka mutat!

Ezt “felolvassátok”

karácsonyi_olvasás_lapok_Oldal_6

Ha minden játékos felolvasta, fordítsátok le a játéklapot, és húzzatok a kis kártyák közül öt-öt darabot! Emlékezetből mondjátok meg, hány felhúzott kártya volt a sorban, amit felolvastatok! A helyes válaszért eleve jár két pont, a közös képekért pedig képenként plusz egy pont! Ezt ismételjétek meg még kétszer, így összesen három kört “olvasson” minden játékos!

Akinek a legtöbb pontja lesz a három kör után, az nyer!

A játékok lapjait ne innen töltsd le, hanem a hírlevélben küldött linkről! Ott egyben találod az összeset! A hírlevélre IDE KATTINTVA tudsz feliratkozni!

Ha szeretnéd megkapni a játékokat, jelentkezz most!

Jelentkezési határidő: 2015. november 11.

Az első hét játékait  2015. november 16-án küldöm.

Ezen a napon nagyon sokszor esik le az első hó!

Ezt követően minden hétfőn érkezik a postafiókodba a játékcsomag.

Az utolsó 2016. január 4-én érkezik, a Vízkereszt hetével érnek véget a téli ünnepeink is.

A program ára 8900 Ft, melyhez egy 1000 Ft értékű kupont is kapsz!

A kupont a téli és karácsonyi anyagok megvásárlásakor használhatod majd fel!

 

Jelentkezéshez ezt az űrlapot töltsd ki, kérlek!

Nem APRÓBETŰ!

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted (hello@skillo.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással Sárosdi Virág egyéni vállalkozóval kötöd (2112. Veresegyház, Sportföld utca 23/i)

Fizetési feltételek: Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldök a megrendelés adatairól, valamint elküldöm a fizetési információkat.