Tudni már unalmas. Csak tanulni érdekes. “

Kosztolányi Dezső

Szeretek készülődni: legyen szó iskoláról, költözésről, házasságról, gyermekvállalásról – tervezgetem, milyen is lesz majd az életünk, és igyekszem informálódni, mi mindenre lesz szükségem ahhoz, hogy helyt álljak az új életszakaszban.

Ha te is így vagy ezzel, olvasd tovább!

Amikor a gyerekeim iskolába kezdtek járni, azt gondoltam, elég, ha okosak, ügyesek, és minden rendben lesz.

Szerencsére nagy baj nem is történt, de lehetett volna sokkal gördülékenyebb, örömtelibb az iskolakezdés.

Ezek miatt az apróságok miatt sokszor úgy érezték, képességeik alatt teljesítenek, és ez bántotta őket.

Ezek mind olyan dolgok, amelyeket nem lehet munkafüzetből tanítani – ezekhez nem készülnek “kösd össze” típusú feladatok, színezők.

Ezeket te tudod hatékonyan megtanítani a gyermekednek a mindennapok során!

Csakhogy a szülők nem mindig tudják, hogyan lehet ezeket a tevékenységeket játékosan megtanítani.

Márpedig tudjuk, az ovis gyerkőc legfőbb tevékenysége a JÁTÉK!

Ezért összeállítottam egy olyan programot, ami hétről hétre segít abban, hogy az iskolába készülő gyerekek képességeiknek megfelelő szinten álljanak helyt az iskolában.

A program középpontjában a magyar iskolához szükséges képességek fejlesztése áll.

A program során két területen keresztül fejlesztjük majd a gyerekek képességeit.

Az egyik terület a házimunkák lesz – hiszen ezen keresztül megtanulják, hogy nekik is feladataik vannak, illetve a házimunka rengeteg olyan képességet fejleszt, amire az iskolában is szükségük lesz!

Melyik a másik terület, melynek segítségével az iskolára készülődünk?

Ez nem más, mint a játék!

Minden gyerek szeret játszani, és a játék az a tevékenység, aminek köszönhetően olyan dolgokat is megpróbál majd, amelyekben fejlődésre van szüksége! A játék fogja motiválni egy-egy nehezebb feladat kivitelezése során, így mire az iskola elkezdődik, egyre könnyebben boldogul majd a kihívásokkal!


Melyek azok a képességek, melyekre nagyon nagy szükségük lesz az iskola első évében?

– Önállóság: hiszen az iskolában minimális segítséget kap a tornaóra előtti öltözködésben, a táskájába való ki-és bepakolásban, a tolltartója rendben tartásában.

– Hallási differenciálás: a magyar iskolák többségében a tanító néni a 20-25 gyerekhez egyszerre beszél. Ritkán van ideje/módja arra, hogy odamenjen a gyermekedhez, és neki külön elmondja, mit kell most tennie.

– Beszédészlelés: különbséget tudjon tenni hosszú és rövid magánhangzók között, illetve észlelje két szó közötti apró különbséget.

– Beszédértés: hogy pontosan megértse, mit kell kinyitni, és hol kell kinyitni!

– Magabiztosság: képes legyen arra, hogy pontosan megfogalmazza a problémáját – a tanító néni nincs könnyű helyzetben, ha a gyermeked nem tudja elmondani, mi a problémája.

– Téri irányok, bal-jobb differenciálás: írás, olvasás és számolás sincs enélkül.

– Finommotorika: helyes ceruzafogás nélkül görcsösen, erős nyomatékkal és sokkal lassabban fog dolgozni.

– Vizuális észlelés: észreveszi, hogy van b., kérdés is?

Mi történik, ha elkezded a programot tudatosan, hétről hétre alkalmazni?

 • gyermeked magabiztosabb lesz, hiszen sok-sok sikerélményben lesz része – mindig olyan feladatokat kap majd, amit meg tud oldani

 • önállóbbá válik – igen, a házimunkák hatása hamar megmutatkozik!

 • erősödik a kettőtök kapcsolata – minden nap fogtok együtt dolgozni, játszani. Most nem kell naponta új játékötletet keresned, hiszen készen kapod tőlem.

 • gyarapodik a szókincse, ügyesedik a keze, összeszedettebbé válik, megalapozódnak azok a képességei, melyek az íráshoz, olvasáshoz, számoláshoz szükségesek.

Hogyan lehetséges mindez?

A program során csupa olyan tevékenység kerül majd elő, melyek a sikeres iskolakezdéshez szükséges képességeket fejlesztik.

A munkát arról a szintről kezdjük, ahol a gyerekek még jól boldogulnak, sikerélményben van részük, és ez nap mint nap arra ösztönzi őket, hogy folytassák a programot.

A program minden héten más házimunkát helyez a középpontba, és ezen keresztül olyan játékokat, tevékenységeket, ötleteket ad, melyek a gyerekek iskolakezdéshez szükséges képességeit fejlesztik.


Hogyan működik majd?


Ha jelentkezel a programra akkor 10 héten keresztül minden szombaton küldök neked egy részletes programot a következő hét 5 napjára.

A program minden játéka használható a nyaralás során is, hiszen játszani a Balaton mellett is lehet!

A hétről hétre érkező anyagban minden érthetően le lesz írva, videókon keresztül segítem a feladatokpontos megértését.

Ráadásul bármikor kérdezhetsz, segítek.

Azért küldöm az anyagot szombaton, hogy legyen időd felkészülni a következő hétre.

A felkészülés nem vészes, de esetleg be kell szerezned egy kartondobozt, vagy szívószálat, vagy nyomtanod kell pár oldalt.

Naponta nem több, mint 20 perc időbefektetést igényel részedről.


Mikor kezdődik, és meddig tart a program?


A program 2018. június 23-án szombaton indul és szeptember 1-én ér véget.


Melyik korosztálynak ajánlom a programot?


Elsősorban a jelenleg nagycsoportos gyerekeknek ajánlom a programot, de a középső csoportos gyerekeknek is hasznos és élvezetes.

Mivel nekik még van egy évük az iskoláig, a program során kiderülhet az is, mely területeken van esetleg nagyobb lemaradása, és van idő ezek fejlesztésére!


Hogyan jelentkezhetek?


Töltsd ki a lap alján található űrlapot!

Az űrlap kitöltése után egy automatikus visszaigazolást kapsz majd a megrendelésedről, és a fizetési tudnivalókról.


Mennyibe kerül a tanfolyam?


A program 8900 Ft. Ebben már benne vannak a letölthető, nyomtatható játékok és hanganyagok ára is, tehát semmiféle további költsége nincs a programnak.

A játékok nyomtatásáról neked kell gondoskodni.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével tudsz!

Miután megadtad az adataidat, egy visszaigazoló levél érkezik a postafiókodba, melyben megtalálod a fizetéshez szükséges adatokat. A tanfolyam kifizetése után 24 órán belül küldöm a tanulószobai regisztrációval kapcsolatos tudnivalókat, és máris vár a Tanulószoba! 🙂

Nem apróbetű!

A megrendelésed elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 14 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra kattintással a Gyereketető Kft-vel kötötted.

21 hozzászólás

  • Kedves Réka!
   Mivel online tudod használni a terméket, tehát letölthető, így természetesen lehetséges! 🙂

 1. Kedves Virág!

  Nincs lehetőségem nyomtatásra, ilyenkor van valamilyen megoldás? Ez milyen plusz költségekkel járna? Köszönöm válaszod.

  • Kedves Olgi!
   Minden héten van nyomtatnivaló játék. Egy részét meg tudod rajzolni te is, egy részét ki tudod váltani más játékokkal, de biztosan lesz olyan, amit nagyon jó lenne, ha ki tudnád nyomtatni. 🙂
   Szerintem megéri nyomtatót venni, mintsem máshol nyomtatni. Hosszú távon sokkal olcsóbb…persez nem akarlak befolyásolni…:)

 2. Kedves Olgi !
  Egy ötlet nyomtatáshoz:míg nem volt nyomtatóm én az iskolai könyvtárban kértem segítséget.Volt mikor pár forintért (20.-/lap;vagy egy csomag fénymásoló papírért) kinyomtattak bármit.Még színesben is.Szerintem egy próbát megér 🙂

  • Kedves Kriszta!
   Ez nagyon jó ötlet, köszönet érte!
   Amúgy ez szinte önköltségi ár a nyomtatásért. És valóban, sok könyvtárban van nyomtatási lehetőség! 🙂

 3. Kedves Virág!
  Vajon lesz ez a lehetőség 3 év múlva is? 🙂 mi még csak az ovit fogjuk kezdeni a lányommal, de szívesen jelentkeznék előre is 🙂

 4. Kedves Virág!
  Az én lányom most elsős. A felsorolt problémák (nem emlékszik, nem figyel, önállótlan, szétszórt) nála is megvannak. Mit tehetek, hogy ez javuljon jövőre? Neki is ajánlanád ezt a programot vagy van, ami egy 7 évesnek hatékonyabb lenne erre? Lehet ezt még utólag, “visszamenőlegesen” fejleszteni?
  Köszönöm szépen.
  Ancsi

  • Kedves Ancsi!
   Természetesen – ezek szerint pont ilyesmi problémák nehezítik számára az iskolai munkát 🙂

 5. Kedves Virág! A lányom jövő szeptembertől kezdi meg azt az osztályt Hollandiában, ahol írni olvasni tanulnak. Csak novemberben lesz 6 éves, így kicsit aggódom, hogy fogja venni az akadályokat. A betűket, számokat már ismeri, de itt is fél évük van kb arra, hogy megtanuljanak olvasni. Persze azért másabb itt a rendszer, de annyira nincs belelátásom még. Ajánlod nekünk is ezt a programot? Hátrányára biztos nem válik..

  • Kedves Zsófi!
   Sajnos más országok iskolai rendszerét nem ismerem annyira, hogy bármit is ajánljak 🙂
   Azt tudnod kell, hogy ha belevágtok a programba, akkor ez elsősorban a kislányod magyar nyelvi fejlődését fogja segíteni. Lehet, hogy neked nem ez a célod, hanem inkább a holland iskolai életre szeretnéd felkészíteni. Persze kárára nem válik, csak ugye nem azon a területen hoz hasznot, ahol te szeretnéd 🙂 Mindenestre persze szeretettel várlak benneteket a programon, de nem szeretek csalódást okozni 🙂

 6. Kedves virág!
  Az én lányom egy éve jár fejlesztésre. (TSMT) Ez az utolsó hónap, hogy mennie kell.Nyáron pihennie kell az iskola kezdésig. Javasolnád neki/nekünk ezt a programot?

  • Kedves Emese!
   Az általam összeállított anyag nem olyan jelelgű fejlesztés, mint a tsmt. Sokkal inkább játék, lehet rajta egyszerűsíteni, könnyíteni, valamitn nehezíteni, bonyolítani. Ha megnézted a minta anyagokat, láthatod, hogy játékos formában gyakoroljuk a ruhák elpakolását, az asztal megterítését, és közben játszunk. 🙂

 7. Kedves Virág! Mivel nem Magyarországon élünk, külföldi bankszámláról lehetséges-e a program díjának utalása? Köszönöm előre is a visszajelzésed.

  • Kedves Krisztina!
   Természetesen tudsz utalni külföldről is. Ebben az esetben akkor jársz legjobban, ha paypal vagy bankkártyás fizetést választasz, az sokkal kedvezőbb árban. De természeetsen a hagyományos banki átutalás is működik. Ha bármiben elakadsz, szól, és segítek!

   • Kedves Virág!

    Nagyon köszönöm a gyors visszajelzést, és benne a segítséget 🙂

 8. Kedves Virág!

  Nyári szünetben több hetet is mamázik a leendő első osztályos kisfiam. Tudom csúsztatni a heti feladatokat?
  Gondolom az nem szerencsés, ha a hétvégi találkozón pótoljuk a heti anyagot.
  Talán szeptember közepén-végén fejeznénk be a programot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail cím nem fog megjelenni. *= kötelező

Hozzászólok!