Semmi különleges, és nem is tökből készül. Mégis, milyen király, ha tökgyurmának hívjuk, nem? Ha halloween party-t is szerveztek a szünetben, akkor mindenképpen készíts pár adaggal belőle!
Nyomtass hozzá a címkéből, ragaszd a csomagra, és oszd ki a gyerekek között!
A gyurma receptje nagyon egyszerű, hozzávalók:
– 25 dkg liszt
– 2 evőkanál só (fontos, hogy finom szemcsés só legyen)
– 2 evőkanál olaj
– 2,5 dl víz
– 1 kiskanál borkősav, vagy citromsav
– ételfesték (először piros és sárga, majd ebből egy keveset kiveszünk, és ehhez hozzáadjuk a zöld festéket)
– csipetnyi fahéj (ez csak az illata miatt)
A hozzávalókat egy lábosban összekeverjük, és feltesszük főni. A kevergetés előtt egy keveset kiveszek a masszából, és egy kisebb lábosba teszem, melybe még pár csepp zöld ételfestéket keverek.
Én 6-7-es fokozaton főztem, kb 5 percig. Gyorsan sűrűsödik, és addigra el is készült.
Kiöntöm a pultra, ekkor még egy kicsit ragad, és forró, de egyik tulajdonsággal sem törődve gyúrom, gyúrom. Egészen addig, míg ki nem hűl, és ekkor már ragadni sem fog.
A lábost érdemes beáztatni, akkor pár mozdulattal elmosható.
A címkéket töltsd le a képre kattintva!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Szeretném megkérdezni, hogy gyurmát azonnal fel kell használni (mert kiszárad, megköt) vagy bármikor jó? Köszönöm a választ.
Kedves Hajni!
Lezárt üvegben/műanyag tégelyben hűtőben eláll sokáig! Ebben az esetben nagyon fontos, hogy borkősav, vagy citromsav is legyen benne!