Az egyik leggyorsabban elkészülő ebéd/vacsora szerintem ez a spenótos-sajtkrémes szélesmetélt.
Még több időt spórolhatsz, ha nem száraztésztát vásárolsz hozzá, hanem frisset. Szerencsére egyre több helyen lehet vásárolni, szóval érdemes körbenézni a nagyobb boltok hűtőpolcain.
Mi kell hozzá?
- tészta
- bébispenót
- krémsajt
- fokhagyma
- só
- olívaolaj
- esetleg házi vegeta (bolti is megteszi, nekem például már elfogyott a nyáron készített adag)
Hogyan készíts?
Elsőként a tésztát teszem fel főni, mert mire elkészül, a spenóttal is végzek, és tálalhatom is 🙂
A spenótot rádobom az olívaolajra, picit sózom (ettől levet ereszt), ráteszem a fokhagymát is, mert annak olajbín oldódik ki igazán az aromája.
Pár perc után rákanalazom a krémsajtot.
Elkeverem, eközben a krémsajt kicsit hígabbá válik a spenót leve miatt, de nem baj, így lesz majd sűrű szósz belőle.
Újabb pár percig közepes lángon összefőzöm.
Eközben leszűröm a tésztát, és elkeverem a spenótos-sajtos szósszal. Készen is van!
Jó étvágyat!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!