Lemértem, tényleg 10 perc, míg elksézül ez a leves.
Egyszerű és könnyű fogás, mégis kicsit különleges, halas, így igazán méltó a Szentestéhez is.
Mi kell hozzá?
- egy csomag fagyasztott zöldségkeverék ízlés szerint (én brokkolis-karfiolos-répás összeállítást választottam)
- tejföl
- füstölt lazacfilé (vákuumcsomagolásban kapható nagyobb élelmiszerboltokban)
- kapor, só, petrezselyem, citromkarika
- 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt
A pontos arányokkal ne foglalkozz, finom lesz így is, úgy is!
Hogyan készül?
- Az olajon dinszteld meg a zöldségeket, picit sózd is meg! Én ilyenkor rádobom a petrezselymet is, emrt annak állítólag olajban oldódnak ki az aromái. Hát legyen…
A zöldségek hamar megpuhulnak, dobj rá 2 evőkanál lisztet is! Keverd el, majd önts rá a forró vizet!
Amikor már forr, kanalazz hozzá tejfölt is, ízlés szerint persze. Mi szretjük, ha jó tejfölös.
Amikor a tejföl is feloldódott, tedd bele a citromkarikákat, a kaprot, és a vékony csíkokra szeletelt lazacfilét!
Ilyenkor már nem szabad főzni, zárd el a tüzet a lábos alatt!
Tálald sajtos tallérral, pattogatott kukoricával, és a gyerekeknek is nagyon fog ízleni!
Házi sajtos tallér-receptet itt találsz!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!