Szeretem, ha a családom az én főztömet eszi, és nem a menzán ebédelnek. Mivel így minden nap főzök, fontos, hogy változatos, gyorsan elkészíthető, de minél értékesebb ételt tegyek az asztalra.
Mostanában gyakran készítek ragut, mert sokféleképpen lehet elkészíteni, és lehetetlen elrontani – még a blog írása közben sem kap oda.
Az alaprecept: végy egy nagy adag pulykamell filét, marhacombot, vagy halfilét! Vágd apró darabokra, és olajon tedd fel dinsztelődni. Közben kanalazz hozzá egy nagy kanál házi vegetát! A vegetában lévő sótól levet ereszt, puhára fő. Ekkor én kétfelé szedem, az egyik adagot lefagyasztom, jó lesz máskor.
A másik adaghoz zöldségeket teszek, mikor mi van itthon:
- gomba, zöldborsó, zöldbab, répa, brokkoli, karfiol…
Amikor a zöldség is megpuhult, egy evőkanál étkezési keményítővel besűrítem, majd felöntöm
- tejszínnel, tejföllel, tej és reszelt sajt keverékével, fehérborral, vagy hamis vadasmártással
Ízlés szerint fűszerezem
- borssal, fokhagymával, zöldfűszerekkel, vagy pirospaprikával
Elkészítem hozzá a köretet. Illik mellé a
- krumplipüré, rizs, zsemlegombóc, burgonyagombóc, árpa, nokedli, széles metélt
Tálalhatod külön, mint a képen a látható gombás marharagu burgonyagombóccal—->
Néha egybesütöm, mint ezt a pulykaragut, amit főtt rizsre terítettem, majd leöntöttem sajtszósszal.
A többi gyors, és egyszerű ebédet EZEN A LINKEN éred el!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!