Annyira kedvenc, hogy garantáltan megsütöm kéthetente.
Annyira tápláló, hogy egy leves után simán elég főfogásnak is.
Annyira egyszerű, hogy képtelenség elrontani.
Mi kell hozzá?
- 1 kg túró
- 15 dkg vaj
- 1 bögre nádcukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor (kukoricakeményítővel)
- 3 egész tojás
- ízlés szerint: mazsola, gyümölcsök
Hogyan készül?
A túrót törd át alaposan! Én botmixerrel szoktam átdolgozni.
Utána keverd hozzá a puha vajat, a bögre cukrot, és a két zacskó pudingport!
Végül egyesével a három tojást is add hozzá, és keverd addig, míg teljesen egynemű tésztát nem kapsz.
Én szépen egymás után a robotgép táljába pakolom a dolgokat, és ebben keverem el.
Ha elkészült, tortaformába öntöm, megszórom gyümölcsökkel, majd 170°C-on sütöm 40 percig alufólia alatt, majd kb 15 percig fólia nélkül.
A képen látható tortára piros bogyós gyümölcsök kerültek:
málna, ribizli, áfonya, szeder.
Készen is van 🙂 Jó étvágyat!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Kedves Virág! Nagyon ügyes vagy, fantasztikus dolgokat találsz ki. Nekünk 3 gyermekünk van, és köszönöm, hogy közkinccsé teszed a tapasztalataidat, ötleteidet stb. Biztosan megmosolyogsz, de kérlek segíts a túrótortával kapcsolatban: a pudingport hogyan kell beletenni: megfőzve és hűtve v. por alakban. Ne haragudj, ha nagyon triviális a kérdés!!!
Üdv: KInga
Kedves Kinga!
Por alakban öntsd bele, csak mintha liszt lenne!
De mivel a puding kukoricakeményítőből készül, így gluténmentes diétában is fogyasztható 🙂