Számomra az orgona testesíti meg az Anyák Napi virágot. Illatos, gyönyörű, mindenfelé nő – mint az anyai törődés, és szeretet, nem?
Amikor megtudtam, hogy virága fogyasztható, nagyon megörültem! El is határoztam, hogy készül majd szörp, dzsem, tinktúra belőle, ezen a honlapon elolvashatod, mi mindenre gyógyír az orgona!
Először orgona ízű cukrot készítettünk, ez kedves ajándék lesz, azt hiszem. Teába, limonádéba ugyanolyan sikere lesz, mint levendulás párjának.
Hogyan készül az orgonacukor?
Először is, mivel elfogyasztjuk, fontos, hogy olyan bokorról szedjük a virágot, mely távol esik a forgalomtól. A virágokat alaposan öblítsük le, majd szárítsuk meg!
Utána egy üvegbe rétegezzük egymásra a cukrot, majd a virágot.
Az üveget lezárjuk, majd rázzuk össze naponta több alkalommal! Körülbelül két hét múlva a cukor átveszi az orgona ízét és illatát.
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Kedves Virág!
Én is kipróbáltam, üvegbe rétegeztem, arra lennék kíváncsi, hogy a végén hogyan kell szétválasztani a virágokat és a cukrot? Vagy darálóval aprítsam össze? Olyan fura állagú az enyém. Válaszodat előre is köszönöm.
Nem kell szétválasztani! 🙂 Én le szoktam darálni porcukornak, amikor kellőképpen kiszáradt az orgona. Mit értesz “fura állag” alatt?