Szép hosszú neve van, nem?
Elkészíteni mégsem hosszú idő, ezért szeretem megsütni.
Hozzávalók: 50 dkg alma, 2 dl méz, fahéj, vaníliás főzős pudingpor a krémhez. A tésztához: 10 dkg vaj, 5 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 tojás.
Először feldaraboljuk az almát, majd a mézzel és fahéjjal összefőzzük. Amikor levet ereszt az alma, hozzákeverjük a pudingport.
Ennek elég kettőt rottyannia, már el is zárhatjuk alatta. Amíg hűl, összedobjuk a tésztát. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és cipót gyúrunk belőle. A cipót egy picit betesszük a hűtőbe. Amikor kicsit meghűlt, könnyebb vele dolgozni. Akkor kinyújtjuk, kicsit nagyobbra, mint a lábos. Ráborítjuk a mézes almára, megszurkáljuk a tetejét, és kicsit benyomkodjuk a széleit. Majd betoljuk a sütőbe.
180 °C-on sütjük kb fél órán át. Kivesszük, hagyjuk hűlni…
Amikor kicsit meghűlt, egy tálra borítjuk.
Szeleteljük, megesszük 🙂
Körtével, szilvával is készíthető. 🙂
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Le is jegyzeteltem. Köszönöm.
Én kicsit fordítva csináltam. A tepsibe a lapra jött a főzött almás:)
🙂 És nem ázott el a tészta tőle? Azt gondoltam, ez azért ilyen, hogy megelőzze a tészta elázását. 🙂
Nem. Jó lett, de kicsit kevés volt a massza.