Amerikai blogokon igen népszerűek a “csak két összetevős” sütik. Igaz, többségük kicsit csalóka recept, hiszen ha az egyik összetevő egy sütipor-keverék, akkor az már nem klasszikusan az, amire én gondolok. De amit most hoztam nektek, az klasszikus.
Ráadásul abszolút egészséges nasi kategória: nincs benne cukor, nincs benne liszt, se tojás, se tej.
Jó, de akkor mi van benne?
Két dolog: banán és zabpehely.
Ízlés szerint mehet bele mazsola, csoki is.
Miből mennyi kell? Én eleve 4 banánnal indítottam, ehhez kb 25 dkg zabpehely fogyott.
Az adagból két tepsi keksz lett.
A 4 banánt villával törjük össze, és annyi zabpelyhet keverjünk hozzá, amennyit felvesz. Az eredeti recept sem misztifikálja a mennyiségeket, nem kell hozzá patikamérleg, csak háziasszonyi tapasztalat.
Gyerekek simán összetörik, kikeverik. Kiskanállal halmokat teszünk a tepsire, és 180°C-on addig sütjük, míg pirulni kezd a teteje.