A cimesz hagyományosan az újév étele – és mivel édes, azt tartják, az új esztendőt is megédesíti.
Ami azt illeti, kicsit átírtuk a hagyományt, mert akkor sikere volt nálunk, hogy azt reméljük tőle, a mai napot édesíti majd meg. Így aztán ehetjük bátran minden nap.
Különösen ősszel-télen passzol a fűszerekhez, az éppen megérett szilvához, almához.
- 6 db sárgarépa karikázva
- 10-15 szilva (lehet aszalt szilva is)
- 1 szelet (kb 20 dkg) sütőtök felkockázva
- 2 db alma
- 1 db édesburgonya
- 1 marék dió
- 1 marék mazsola
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 3 ek méz
- fél dl olívaolaj
- pár szem szegfűszeg
- 1 pici curry por
- 1 ek reszelt gyömbér
- só, ízlés szerint
Így készül:
Tisztítsd meg a sárgarépát, édesburgonyát, sütőtököt! Aprítsd fel! Magozd ki a szilvát, és negyedeld el! Mosd át alaposan a mazsolát!
Az olívaolajon dinszteld meg a répát, tököt, édesburgonyát! Dobd rá a szilvát és az almát is! Végül jöhet rá a mazsola!
Ha nem elég “levesek” a zöldségek, gyümölcsök, szükség lehet egy dl narancslére a főzéshez.
A fűszerekkel is keverd össze, a mézet pedig a legvégén locsold rá!
10-15 perc alatt elkészül 🙂
Jó étvágyat! 🙂
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Ez volt az egyik karácsonyi vendégváró ebédhez a köretem, és valóban nagyon finom, különleges! Köszönöm a receptet!
Kedves Nikiű4
Örülök, hogy ízlett! 🙂