Az egyik kedvenc reggelink. Csak leöntik tejjel, és már készen is van. Mi nem a boltban vesszük, hanem itthon készítem. Hidd el, semmi macera, bár rá kell nézni néha, és meg kell kevergetni.
Hogy mi kell hozzá?
-kukoricaliszt
-víz
-cukor, vagy méz. De ez nem is muszáj bele.
Lisztérzékenyek, tej és tojásallergiások is bátran fogyaszthatják!
Hogyan készül?
Fogj egy tepsit, és szórd bele a kukoricalisztet!
Utána szórd meg cukorral, vagy csorgass rá mézet! De ezt a lépést ki is hagyhatod!
Most locsold meg vízzel! Nem kell rá sok, csak annyi, hogy mindenhol ázzon benne, de nem szabad lucskosnak lennie.
Utána told be a sütőbe! Én 170 °C-on sütöttem.
A lényeg most jön…néha ki kell venni, meg kell forgatni. De ez az idő sütőnként változik. Ne ijedj meg, így fog kinézni. Ráadásul melegen nyúlik is. Nem baj, ez ne riasszon el! Te csak kevergesd, és tedd vissza, hadd száradjon, piruljon egy kicsit. A cukor meg karamellizálódik majd benne….hmmm.
Amikor már elég száraz a tepsi tartalma, akkor kimondhatjuk, hogy elkészült. Ez 10-15 perc.
Ha egy picit hűl, akkor máris ropogós lesz 🙂
Mi tejjel szoktuk reggelizni, de gyümölcslével, joghurttal is finom.
A fotókat Mesi készítette. Ha szeretnéd, hogy még ügyesebben tudjon fényképezni, szavazz a répatorta fotójára a Facebook-on!
Ide kattintva adhatod le a szavazatodat!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Nagyszerű ötlet, köszönöm! Nemrég derült ki lisztérzékenységem, és a reggeli müzli, gabonapehely nagyon hiányzik. És szeretnék szavazni lányodra, de a linken a főoldala jön ki a szavazós oldalnak és nem tudom, milyen néven vagy képcímmel keressem -megírnád? Köszönöm!
Kedves Viki, akkor ezt a gabonapelyhet neked találták ki 🙂 Úgy ízesíted, hogy szeretnéd, és nagyon finom! 🙂
A lányom tortája Mesi Sárosdi néven a répatorta 🙂 Köszönjük a szavazatot!
Szeretném tudni az arányokat, mennyi liszt és mennyi víz kell hozzá? Én megcsináltam, de nem sikerült, lehet hogy sok volt a liszt? (kb.fél kg)
Kedves Lívia!
A liszt a tepsi nagyságától függ. Ne legyen csak fél cm a liszt a tepsiben, különben inkább pite lesz, mint cornflakes 🙂