Szerintem a konyha az egyik legideálisabb hely a tanulásra. Kiválóan lehet tanulni a törtekről, lehet gyakorolni mindenféle átváltást (tömeg, űrmérték), csipetkekészítésnél nincs jobb alkalom a verstanulásra, és amíg én a palacsintákat sütöm, addig egy rövidebb könyvet is kiolvasunk. És persze kedvenc tudományunk, a kémia sem szorulhat ki a konyhából!
Ma több bolygó együttállása a túltelített oldat fogalmának tanulmányozására predesztinált bennünket.
Figyelem:csokiöntet készül!
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 25 dkg cukor
- 15 dkg holland kakaó
A vizet felteszünk forrni, majd hozzáadjuk a cukrot. Ez csak akkor fog feloldódni benne, ha túlhevítjük, tehát csak forraljuk, forraljuk tovább. Amikor feloldódott, ízesíthetjük vaníliával, fahéjjal, ízlés szerint. Ezt követően hozzákeverjük a kakaóport, és egy habverő segítségével folyamatosan, gyors mozdulatokkal keverjük. Forrón is finom, de ha kihűlt, akkor sem indul meg a kristályosodás folyamata, tehát marad túltelített oldat. 🙂
Fagyira, banánra, gesztenyepüré tetejére, forró tejbe nagyon finom.
Ja, és a bolti Nesquick a házi csokiöntet nyomába sem lép. 🙂
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Mennyire áll el szerinted? Alkalmas lehet ajándékba, csinos üvegben?
Alkalmas, bizony! Semmi sincs benne, ami romlandó lenne! Viszont egy dologra érdemes figyelni!
Nagyon besűrűsödik, tehát olyan üvegben add tovább, amibe bele tudsz dugni egy kanalat is! Amikor friss, akkor folyik, és simán beleöntöttem szűkebb nyakú üvegbe, amiből aztán sokára csorog ki, és kinyalni se tudják a gyerekek!
Sok szeretettel osztom meg, hogy kókuszvirág cukorral is működik!
Gondolom nyírfa cukor sem akadály.
Én kicsit több, azaz 4 dl vízzel csináltam, így nem olyan sűrű hidegen sem, könnyebb kikanalazni…
Köszönet a finom nyalánkságért!
Fahéjat és mézes fűszer keveréket tettem bele egy-egy csipettel.
Nóra
Kókuszvirág cukor? Soha nem hallottam még erről! Köszönöm! 🙂