Soma kedvence a tejbegríz – a vonzalom nem ma kezdődött, már az ovis életében is a tejbegríz volt a fókuszban. Emlékszem, Anyák Napján az oviban ki kellett találnunk, melyik mondatot mondta róluk a gyermekük. Amikor ezt olvasták fel: “én nagyon szeretem az anyukámat, mert mindig főz nekem tejbegrízt”, akkor rögtön tudtam, ezt csak Soma mondhatta.
Így aztán igyekeztem megőrizni ezt a hatalmas szeretetet, mely a kiskamaszkorban ide-oda billeg….na de, ha van tejbegríz, helyreáll közöttünk a béke.
Amikor megláttam a boltok polcain a Dr Oetker Bögre tejbegrízt, gyorsan vettem is belőle, hiszen így akkor is el tudjuk készíteni, ha éppen nincs idő lábosban főzni. megkóstoltuk, finom volt.
Azonban belőlem mindig előbújik a DIY irány….hogyan csinálhatnám meg én magam…figyelmesen szemügyre vettem a zacskó tartalmát, majd kitaláltam valamit.
A búzadarát összekevertem kristálycukorral, majd a keveréket megdaráltam a kávédarálón.
A késes aprítóval csokoládét aprítottam, ezt belekevertem, és készen is voltam.
A teszten átment, sőt, nagyon finom volt!
Hogyan készítsd?
Mint írtam, kávédarálón daráld le a búzadara-cukor keverékét. A nálunk bevált arány 2 adag búzadara: 1 adag cukor.
Ha nem szeretnéd ízesíteni, nem kell bele semmi más.
Azonban jól illik hozzá a csokoládé, kakaó, mazsola, és más aszalt gyümölcsök, a dió, mandula, mogyoró.
Én ezeket rétegeztem egy csatos üvegben, szerintem ajándéknak is megteszi.
Ha ezzel elkészültél, végy egy bögrét, és 2 dl tejet!
Forrósítsd meg a tejet, forralni nem kell! Legegyszerűbb, ha mikróban melegíted, de bádogbögrében is gyorsan melegszik!
Vedd le a tűzről, és keverj bele 2 evőkanál tejbegrízport! Hagyd állni pár percig, majd újra melegítsd át a tejet!
Kész 🙂
Nálunk gyors reggeli, vacsora, de Soma bármilyen étkezésre megeszi.
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Nagyon köszönöm ezt a receptet, nekem is van egy tejbegrízimádó családtagom (ha jobban meggondolom, kettő is 😉 ), és így nagyon hasznos ez a gyors változat! 🙂
Csak egy ötlet: én ugyanígy zabpelyhet szoktam ledarálni “lisztnek” és ezt teszem a forró tejbe. Egészségesebb, mint a búzadara, az íze pedig hasonló, illetve ugyanígy lehet ízesíteni mazsolával, mézzel, kakaóval, pici csokikrémmel stb . Nálunk ezt a mindennapi reggeli 🙂
Fantasztikus, köszönöm szépen! Be fogom vetni, szeretjük a zabkását is!