Itt a tavasz első gyümölcse, tegye fel a kezét, aki ellent tud állni neki! Hát mi nem tettük fel…
Most éppen ajándék készült belőle. Eleinte kicsit féltem Mesire bízni, de végülis nem bántam meg. A bonbon-készítésről bennem annyi maradt meg, hogy csokipasztilla, temperálás, gránitlap…és ez elrettentett…
Aztán úgy döntöttünk, csináljuk fakszni nélkül.
Jelentem, működött!
Mindössze egy szilikon bonbonforma kell hozzá, meg étcsoki, eper és joghurt. Ennyi.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A szilikon formába kanalazzuk, bő kétharmadig legyen tele a forma! Utána egy sütőpapírra lefordítva helyezzük a formát a hűtőszekrénybe! Itt szép lassan kifolyik belőle a sűrű csoki, amit persze újra felhasználhatunk.
Amikor a csokoládé megszilárdult, kivesszük, majd visszafordítjuk a formát, és belekanalazzuk a joghurttal elkevert epervelőt.
Ha ezzel elkészültünk, újra csoki jön.
Befedjük a bonbonok tetejét – ez lesz majd a bonbonok alja.
Ekkor betesszük a hűtőszekrénybe, majd amikor teljesen lehűlt, kivehetjük, és egyenként kipattintjuk a formából.
És már készen is van.
Az egész nem volt több, mint fél óra 🙂 És bár nem olyan kifogástalan, mint amit a boltban vásárolunk, egy barátnő örülni fog neki, ebben biztos vagyok!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!