Szombaton epret láttam a piacon! Így rögtön eszembe jutott a világ legegyszerűbb és legfinomabb epres lepénye 🙂
10-20-30-nak is hívják – gondolom, az összetevők aránya miatt.
Mi kell hozzá?
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- még 2-3 dkg cukor
- eper (kb 50 dkg)
Három tálba szedjük a hozzávalókat:
- 1. tál: a lényeg, az eper
- 2. tál: tojásfehérje kevés cukorral felverve
- 3. tál: 10 dkg cukor, 20 dkg vajjal habosra verve, hozzáadva 1 tojás sárgája, majd beledolgozva a 30 dkg liszt
A tésztát tepsibe lapogatom, és aranybarnára sütöm kb 15-20 perc alatt.
Aztán felverem a tojásfehérjét a cukorral, és lazán belekeverem az epret.
Amikor szép aranybarna a tészta, rásimítom az epres habot, és visszatolom a sütőbe még 15-20 percre.
Nálam ma 3 tepsivel sült. 🙂