Cseréld le a bolti párizsit – készíts otthon felvágottat igazi húsból, igazi zöldségekből, és ígérem, igazi íze lesz!
Talán el sem hiszed, kb 20 perc munkával elkészül, és el-ront-ha-tat-lan!
Mi kell hozzá?
- 50 dkg darált pulyka – vagy csirkehús, a lényeg, hogy ne legyen zsíros! Ha a hentesnél veszed, kérd meg, hogy kétszer darálja át, ha te darálod, akkor is figyelj rá, hogy jó alaposan legyen megdarálva – ettől fog jól összeállni!
- maradék hagyma, gomba, zöldborsó, répa, főtt tojás – bármi! Én a képen látható felvágottba beleaprítottam 2 db főtt tojást, 4 fej gombát, és kb. 5 dkg zöldborsót. Fontos, hogy amit beleteszel, azt szintén jó apróra vágd el! Ezért lesz 20 perc a munka, mert vagdosni fogsz 🙂
- fűszerek: só, fokhagyma, pirospaprika, fűszerkeverékek. Ízlés szerint fűszerezd! Egy tanács: erősebben fűszerezd, mint ahogy gondolnád. Az én első felvágottam ízetlen lett, mire a kenyérre került. Aztán másodszorra nem sajnáltam tőle a fokhagymát és a sót, így már jobb lett!
Hogyan készül?
- Sajnálom, de semmi extra. Egyszerűen keverd össze a fentieket!
Utána még jön egy kis munka, de aztán csak láblógatás….
1. Jól gyúrd át, és tedd egy alufóliára!
2. Készíts a masszából egy hengert, csomagold be úgy, mint a szaloncukrot!
3. Told a sütőbe, 170 °C-on süsd kb 2 órán keresztül.
4. Vedd ki, és hagyd, hadd hűljön ki a fóliában!
5. Csomagold ki, és hempergesd meg pirospaprikában!
Hűtőszekrényben sokáig friss marad, hidegen szép vékonyan szeletelhető, és olyan ízvilágban készítheted el, amilyenben csak szeretnéd!
Jó étvágyat!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Milyen jó ötlet, nagyon szépen köszönöm! 🙂
Én is készitettem már, úgyanez volt az összetétel, csak vizben abáltam – de akárhogy csomagoltam, mégis beszivárgott a viz, igy kissé izetlen lett, ez eléggé elvette a kedvem. Most ismét próbálkozok majd : most sütöm. Köszi a receptet!
Kedves Enikő!
Én is próbáltam főzni, de nem lett olyan finom az íze, mint amikor sütöttem. A víz beszivárgását úgy akadályozhatod meg, ha sütőzacskóba teszed az egész csomagot! A sütőzacskót felül egy láboson keresztbe fektetett fakanálon kösd át! 🙂
Most készülök kipróbálni! Három unokámat várom.
DRukkolok, hogy felfalják mind! 🙂