Szerintem a világ legpraktikusabb eszköze a mérőpohár!
Sokszor feleslegesen ügyetlenkedünk a mérleggel, mert ezek a kis cup-ok kényelmesen előkaphatók, és annyira egyszerű a használatuk, hogy a gyerekek is simán elboldogulnak vele.
Sokféle bögrés recept található a neten, elsősorban a bögrés sütik a népszerűek, hiszen percek alatt elkészül a tészta, amit már csak sütni kell.
Most egy bögrés vacsorát mutatok, mi nagyon szeretjük.
Számtalan variációban készül, zöldségekkel, sonkával, és a maradékok felhasználására is kiváló.
Íme az alaprecept —–>
A recepthez természetesen szükséges só is, ízlés szerint.
A hozzávalókat tetszés szerint kiegészíthetjük fűszerekkel, sonkával, én nagyon szeretem felhasználni a húsleves levét, vagy éppen a brokkoli főzőlevét, ami tegnapról maradt.
Egyszerűen egy tálkába öntjük a hozzávalókat, megkeverjük, és betesszük a mikróba.
3X2 percig kell főzni, egyre kisebb fokozaton. 750, 500, 350 Watton szoktam, de ha apróbb tésztát használsz, ez kevesebb is lehet.
Tehát összesen 6 perc, és asztalon a vacsora.
Éééés, igen, nyúlik benne a sajt! Nálunk ez a finomság mércéje!
Jó étvágyat!
Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Iratkozz fel a hírlevélre!
Virág, több adagnál, ha nem is sokszorozódik, de módosul a főzési idő? Köszi a választ előre is. És igen, a finomság mércéje valóban az, hogy mennyire nyúlik a sajt. 🙂 Kata
De, tovább kell főzni, ha több adagot készítesz! Az első 2 percet be szoktam tartani itt is, mert a tej miatt könnyen kifuthat. Utána megállítom 2 percenként és megkeverem. Figyelem, elfogyott-e a víz alóla, illetve mennyire puha a tészta.
Virág! Nincs mikrónk… Szerinted működik valahogy főzve vagy sütve is? Te hogy csinálnád???
Szerintem működik, igen! Én sem vagyok az a tipikus mindent mikrózós fajta, 1-2 étel van, amit mindig ebben készítek, mert nem kell félnem attól, hogy odaég. Ha gázon csinálod, akkor a sajtot csak később keverd hozzá!