Biztosan ismeritek a mondást, miszerint “nem az utadba kerülő hegy az, ami akadályoz, hanem a cipődbe került homok”. Igaz ez az otthonoktatásra is. A legtöbb édesanyának, aki ezt az utat választja a hétköznapi apróságok menedzselése okozzák a legnagyobb fejtörést. Például, hogy mit főzzön ebédre. Amióta itthon tanulunk, előnyben a gyors, egyszerű ebédek, amit lehetőleg a gyerekek is el tudnak készíteni. A palacsinta por nélkül is ilyen, de most, hogy por is készült hozzá, hát listavezető…. A por receptje:
- 5 bögre liszt (nálam pont egy kg)
- fél bögre porcukor
- 1 csomag sütőpor
Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.

Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.

Mi ezt a keverést rázással oldjuk meg, így csökken egyes gyerekek energiaszintje is. 🙂

5 percig a hűtőben pihentetjük, majd tenyérnyi palacsintákat sütünk belőle. A tészta jó sűrű, sokkal sűrűbb, mint amit mi magyarok ismerünk. Üvegből önthetjük rögtön a serpenyőbe. Én tettem rá áfonyaszemeket. Amikor megfordítjuk, kicsit odanyomkodva a serpenyő aljához, kifolyik belőle a leve…hmmm, nagyon finom.

Porcukorral megszórva, vagy juharsziruppal nyakon öntve nagyon finom.

A következő kísérletem ezzel a tésztával, hogy reszelt almát kanalazok rá, és fahéjas cukorral szórjuk meg.
Ha szeretnél még más ötletekről is értesülni, itt az alkalom, iratkozz fel a hírlevélre!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz.
A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Ezt a formát hogy hívják, és hol lehet ilyet kapni?
Tükörtojás forma eredetileg. Itt vettem: digitalplanet.hu/rio/showpic.php?pic_name=204521.jpg (megszűnt időközben)
En se sutoport, se cukrot nem teszek az amerikai palacsintaba, az en palacsintaporom ezek szerin LISZT neven talalhato a konyhaszekrenyben 🙂
(Nem kekeckedesbol, de ez a palacsintapor sztem nem sokkal, vagy semmivel sem, gyorsitja meg a palacsintasutest. Muffinport el tudok kepzelni es neha dupla adag crumble kevereket keszitek, a megmarado felet a hutoben tarolom, de azokban nem 3, igen konnyen kimerheto hosszavalo van.)
Zsuzsi, nekem nagy segítség, ha ez így áll összekeverve. Néha előfordul, hogy pont ebédidőben van valami elintézni valóm. ilyenkor előre megfőzök egy levest, amit csak megmelegítenek, és kisütik a palacsintát frissen. Tudod, kinek a pap, kinek a papné 🙂
Virág! Ha jól emlékszem két éve már feltetted ezt a szuper receptet. Na, azóta nekem is van mindig a konyhában egy kübli palacsintapor!!!!!!!! Nekem nagyon bevált. Megunhatatlan, gyors. Így utólag is köszönetnérte!
Mi is gyakran használjuk 🙂 Nincs mit 🙂