Ma ismét megfőztünk egy nagy adag gyömbérszörpöt. Karácsonyig még készül majd újabb adag, mert tartósítószer nélkül 1-2 hétig áll el a hűtőben.
Szódavízzel szakasztott “Ginger Ale”, Canada Dry, ki hogy hívja. Az ám, de a házi változatból hiányzik minden mesterséges ízfokozó, tartósító, és egyéb társaik.
Mi kell hozzá?
10 dkg gyömbér
50 dkg cukor, vagy méz
2 citrom leve
(ha szeretnéd eltenni, akkor persze kell bele tartósítószer, de én inkább főzök legközelebb is. Hűtőben pedig eláll 1-2 hétig)
Hogyan készül?
Pucold meg a gyömbért, és reszeld le!
A mézből-cukorból főzz szirupot 2 l víz hozzáadásával, majd csavard bele a citromok levét, és add hozzá a reszelt gyömbért is. Tegyél rá fedőt, és egy óráig hagyd ázni!
Utána szűrd le, töltsd üvegekbe, és kész.
Ha tetszik a címke, nyomtasd ki, és ragaszd az üvegre!
Mire jó a gyömbérszörp?
Erősíti az immunrendszert, ezáltal véd a szokásos őszi-téli betegségektől. Ezt mindenki tudja. 🙂
Amit én például nem tudtam, azt Gitta, a HÁZIORVOS BLOG írója árulja el. KATTINTS IDE, ha kíváncsi vagy rá!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Szükséges a felhasználásnál tovább higítani ezt a mennyiséget, vagy mennyire lesz szörpszerű az állaga a főzés után?
Kedves Bori!
Én higítani szoktam főzés után!
De azért ne azt a sűrű állagot várd, mint a bolti szörpöknél megszokott!