A szombati ebédünk gyakorlatilag pénteken elkészült, így alig negyed órát töltöttem a konyhában.
A kacsacomb omlósan puha lett, mivel a forró sütőben hagytam kihűlni. A kacsazsírt gondosan leszűrtem, sokszor ezt használom sütés-főzéshez az olaj helyett. Jól bírja a fagyasztást is, így ha túl sok lenne, érdemes lefagyasztani, akkor biztosan nem avasodik meg. A lilakáposztát is kacsazsírban párolom, sóval és egy kiskanálnyi cukorral puhítom meg. Ha van otthon egy alma, vagy egy marék mazsola, nyugodtan keverd hozzá, kiemeli a káposzta édeskés ízét.
A párolt lilakáposzta jól fagyasztható, mindig dupla/tripla adagot készítek, s ha csak elő kell kapni a fagyasztóból, sok időt spórolok meg.
Szombatonként megyek vásárolni, nemsokára érkezik a heti menü, az általam használt időspórolási technikákkal.
TIPP:
- Ha elkészíted ezt az ebédet, számolj több káposztával! Készíts dupla adagot belőle, mert jól fagyasztható! Legközelebb kevesebb dolgod lesz vele! Én kész állapotban szoktam fagyasztani.
- Ha csak teheted, a húst előző nap süsd puhára! Semmi dolgod vele, csak betenni egy fóliával letakart tepsiben. amíg megfürdeted a gyerekeket, és lemegy az esti mese, a hús is megsül!
Kérlek, vedd figyelembe, hogy a Gyereketető oldal nem frissül már! Az itt bemutatott játékötletek letölthető sablonjai folyamatosan kerülnek át az új, Skillo.hu weboldalra! Ez azt jelenti, hogy nem fogod tudni azonnal letölteni a sablont! Ha ennek ellenére szeretnél más játékokat letölteni, használni, iratkozz fel a Skillo-levelekre!