A szombati ebédünk gyakorlatilag pénteken elkészült, így alig negyed órát töltöttem a konyhában.
A kacsacomb omlósan puha lett, mivel a forró sütőben hagytam kihűlni. A kacsazsírt gondosan leszűrtem, sokszor ezt használom sütés-főzéshez az olaj helyett. Jól bírja a fagyasztást is, így ha túl sok lenne, érdemes lefagyasztani, akkor biztosan nem avasodik meg. A lilakáposztát is kacsazsírban párolom, sóval és egy kiskanálnyi cukorral puhítom meg. Ha van otthon egy alma, vagy egy marék mazsola, nyugodtan keverd hozzá, kiemeli a káposzta édeskés ízét.
A párolt lilakáposzta jól fagyasztható, mindig dupla/tripla adagot készítek, s ha csak elő kell kapni a fagyasztóból, sok időt spórolok meg.
Szombatonként megyek vásárolni, nemsokára érkezik a heti menü, az általam használt időspórolási technikákkal.
TIPP:
- Ha elkészíted ezt az ebédet, számolj több káposztával! Készíts dupla adagot belőle, mert jól fagyasztható! Legközelebb kevesebb dolgod lesz vele! Én kész állapotban szoktam fagyasztani.
- Ha csak teheted, a húst előző nap süsd puhára! Semmi dolgod vele, csak betenni egy fóliával letakart tepsiben. amíg megfürdeted a gyerekeket, és lemegy az esti mese, a hús is megsül!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!