Hidegen és melegen, reggelire, ebéd után és vacsorára, egyszóval minden körülmények között szeretjük.
Elkészíteni pedig nagyon egyszerű!
Az alapadag:
- 1 liter tej
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- vaníliarúd
Csak úgy a miheztartás végett leírom, hogy nálunk mekkora adag fogy el egy laktató ebéd után:
- 5 liter tej
- 30 tojás
- 50 dkg cukor
- 2 vaníliarúd (vagy vanília esszencia)
Mióta nem a tejben, hanem a mikróban főzöm meg a habgombócokat, a madártej egy gyors desszertté változott.
A tojásokat kettéválasztom, a tejet pedig a tűzre teszem. Belekaparom a két vaníliarúd belsejét, vagy teszek bele a vaníliaesszenciából…vagy mindkettőből.
Először a tojássárgáját kezdem el kikeverni a fél kg cukorral. Sokáig, egészen fehéredésig keverem, majd apránként felöntöm kb fél liter langyos tejjel. Fontos, hogy csak langyos legyen a tej, a forrótól összeugrik a tojássárgája.
Amikor már elég meleg a tej, de még nem forró, a sárgáját belekeverem a fazékban lévő tejbe, és folyamatos keverés mellett főzöm tovább. Tévedés, hogy lisztet kellene adni hozzá, a cukros tojássárgája jól besűríti a tejet!
Végül megfelezem a tojásfehérjét, nekünk bőven elég ennyi habgaluska is, a többit lefagyasztom, lesz belőle fehér piskóta vagy kókuszcsók.
A habgaluskákat egy evőkanállal tányérra szedem, és mikróban 650 Watton 1-1,5 percig főzöm.
Az alakjuk tökéletes, és nekem sem kell a kifutott tejet súrolnom a konyhában.
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!