Tegnap in medias res kezdtem el írni a menü tervezéséről, most kicsit összeszedettebb leszek. Ahogy jönnek majd sorban a menük, egyre összeszedettebbnek tűnnek majd – az elején nehéz egy régóta jól működő rendszert napról napra bemutatni.
Péntek lévén hús nélküli ebédet tervezek, és ezzel párhuzamosan előkészülök a hétvégi nagy közös ebédekre is.
Ma krumplilevest főztem, utána lecsót. Semmi extra…
A mai főzést azonban úgy kezdtem, hogy 8 kacsacombot megfűszereztem, hájjal picit megpakoltam, és alufóliával a tetején betoltam a sütőbe. Amíg a konyhában dolgozom, addig pont elkészül ez is, és holnap délelőtt szabad vagyok….
A krumplileveshez megpucoltam és felkockáztam 2 kg krumplit, ebből fél kg ment a levesbe. Néhány virslit felkarikáztam , babérlevelet tettem a főzővízbe, megsóztam és puhára főztem. Rántást mindig tartok a hűtőben, ebből adtam a leveshez, majd egy pohár tejföllel elkevertem. A levessel egy időben a krumplipüré is elkészült holnapra….
Ehhez a krumpli másik részét sós vízben megfőztem, összetörtem, vajjal és tejjel kikevertem krumplipürének. Holnap majd tűzálló tálba kanalazom, és a sütőben melegítem.
A kacsacomboknak nagyon jót tesz, ha sütés után a forró sütőben hagyom őket hűlni. Koraeste mennek a hűtőszekrénybe, holnap már csak fólia nélkül ropogósra sütöm őket kb fél óra alatt.
Párolt lilakáposzta van a fagyasztóban, azt átpakoltam a hűtőszekrénybe, hogy felengedjen.
A lecsó hamar elkészül, csak a pucolás-vágással végezzen az ember. Télen királyság, mert előveszem a kamra polcáról, és kész is, de most még nem pazarlom a készletet.
Van, aki simán, van, aki tojással eszi mifelénk, de ezt már mindenki maga intézi, több dolgom nincs vele, mint néha megkevergetni.
Alig egy órát dolgoztam a konyhában, és két napi ebéddel készültem el.
MENÜ PÉNTEKRE:
- krumplileves
- lecsó
MENÜ SZOMBATRA
- hideg meggyleves
- kacsacomb sütve krumplipürével, párolt lilakáposztával
Nálunk szombaton van piac, így akkor intézem a bevásárlást is. De erről majd holnap.
MAI TIPP:
- Tarts a hűtőben rántást, így ezt csak elő kell kapni, nem mindig külön elkészíteni!
- A nehezebben átsüthető húsokat süsd meg előző nap, és hagyd a meleg, párás sütőben hűlni! Másnap csak pirítanod kell!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Nagyon tetszik az új sorozat. Kíváncsian várom a többi receptet. 🙂