Megunhatatlan sós ropogtatni való – ráadásul mindig úgy formázzuk, ahogy éppen kedvünk tartja. Ha akarjuk, perec, ha akarjuk betű, csillag, szóval bármi.
Márton napján természetesen libanyak.
Mi kell hozzá?
- 50 dkg liszt
- 30 gramm vaj
- 30 ml olaj
- 5 gramm cukor
- 5 gramm só
- 30 gramm élesztő
- 240 ml víz
tojás a kenéshez
A hozzávalókat robotgépben összedolgozom, picit pihentetem.
Kis cipókra osztom a tésztát, majd kézzel rudakat sodrok belőlük. Ezeket meghajlítom, és sütőpapírral borított tepsire teszem. Tetejüket megkenem tojással.
A sütőt 200 °C-ra tekerem, és így sütöm kb 10 percig. Kívül ropogós lesz, belül puha marad. Én csak a perecet sózom, ehhez 1 kanál sót, egy kanál lisztet, és egy kanál vizet keverek össze. A masszával megkenem a pereceket, majd a sütőt visszaveszem 130 °C-ra, és ezen szárítom még 5 percig a pereceket.
A libanyakat nem sóztam, így az már langyosan fogyasztható.
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!