Az ködös őszi reggelekre ébredve csodát tesznek a lélekmelengető italok. Én ezt a hat italt szoktam készíteni, kóstold meg te is!
-
Forrócsoki por házilag
– a kamrában hónapokig is eláll, na de nem nálunk!
-
Mézes forrócsoki
-
Karamelles forrócsoki
-
Teafilter, házilag töltve
-
Házi mézes gyömbérszörp
-
Gesztenyeturmix
Semmi más nem kell hozzá, csak tej, méz és pár szem gesztenye. Állítólag gesztenyemasszából is készíthető, de én nem próbáltam. A mézet felmelegítettem, és így turmixoltam össze. Igazi őszi csemege, nálunk totális sikere volt!
-
Apple – cider
Ezt az ínyenc italt Bostonban ismertem meg, ott minden utcasarkon lehetett kapni. És persze a háziasszonyok főzik otthon is, literszámra!
Mi kell hozzá?
1 kg alma
1 bögre barnacukor
egy csipet só
1 liter víz
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, esetleg narancs vagy citromhéj, ha van olyan, aminek nem kezelték a héját.
Hogyan készül?
Az almákat vágd négyfelé! A vélemények megoszlanak, kell-e pucolni, vagy sem, tedd, ahogy jónak látod!
Az almákat, és a többi hozzávalót pakold egy fazékba, és főzd egy órán keresztül!
Jól nyomkodd szét az almákat villával, majd szűrd át a fazék tartalmát egy kislyukú szűrőn!
Készen is van! Tálald forrón, tegyél bele egy rúd egész fahéjat!