Nálam minden hétvégén előkerül a kérdés…mert ugye ilyenkor tervezem a következő időszakra a menüt. Igaz, én nem egy hétre tervezek, hanem egészen pontosan 10 napra, és ez általában 14 napra elegendő.
Ugyanis rendre előfordul, hogy valaki mégsem eszik otthon, vagy kevesebbet kér, vagy én főztem többet. Vagy a három variáció egyszerre.
Biztosan nálatok is van már kialakult rutin ezekre a helyzetekre.
És abban is biztos vagyok, hogy mindig jól jön pár kipróbált recept.
Most akkor ezek következnek.
Sajnos nincs kapacitásom az összes elkészített étel fotózására, recept leírására, de szemezgetek az előző hét legfinomabb menüsorából 🙂
Reggelik – a zabkása nálam mindig nyerő, de a szendvicsek sem maradnak el. Most tavasszal azt élvezem, hogy mindneféle zöldet pakolok a tetejére. A titok ennyi, az elismerést pedig csak szépen csendben bezsebelem a gyerekeimtől.
A szendvicskrém: mustáros-tojásos sajtkrém, a tetején pedig a konyhában télen is leveleit ontó bazsalikom, kígyóuborka, fekete olajbogyó, paradicsom, búzacsíra, és persze téli zöld barátunk, a snidling!
Ebédre a heti nyertes a Varázsleves volt – ez tulajdonképpen egy sima francia hagymaleves, tetején ropogós céklacsipsz. (Rossmannban vettem). A céklacsipeszt a forró levere halmoztam, majd elkevertük, és gyönyörű rózsaszín lett a tálban a meleg leves!
Gyerekeknél tuti siker!
A főételek közül a cukkinifőzelék lett a kiválasztott, kedden még pulyka apróhússal készült.
Ehhez a cukkinit sajtreszelő legnagyobb lyukán reszeltem le, és a 4 cukkini alá fel dl vizet öntöttem. Megsóztam, és feltettem főni. Pár perc elég neki, pont ennyi idő alatt kevertem el egy doboz görög joghurtot 3 evőkanál zabkorpával, és 3 gerezd átnyomott fokhagymával. ezt kevertem a cukkinihez, egyet rottyant még, és készen is van.
Finnyásabb gyerekeknek javaslom, botmixerrel pépesítsétek, akkor mindent megesznek, főleg ezt a semleges ízű főzeléket!
A pulkyacomfilét apróra vágtam, és fokhagymás-pirosparikás olajban megpirítottam!
Vacsorára könnyű, de tápláló salátát hoztam 🙂
Jégsaláta, paradicsom, fekete olajbogyó, főtt tojás, és egy kis szelet grillezett lazac került bele. Majonézes-mustáros szósszal öntöttük le. (1 rész majonéz – 1 rész görög joghurt – 1/3 rész mustár került az öntetbe)
Végül egy desszert következik:
Császármorzsa liszt és cukor nélkül 🙂
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 5 evőkanál zabkorpa
- 3 evőkanál agavé szurup
- vaníliarúd kikapart belseje
- ízlés szerint gyümölcs, cukormentes lekvár
- kókuszzsír
A tojást szétválasztottam, habbá vertem a fehérjét, majd óvatosan belekevertem a sárgáját. Belecsorgatom az agavé szirupot. Beleforgattam a vanília kikapart belsejét is, és hozzákevertem a zabkorpát.
A kókuszzsírt felolvasztom a serpenyőben, majd belecsorgatom a tésztát. Megvárom, míg kérge sül, majd forgatom, és megsütöm a másik oldalt is. Természetesen közben szétesik a tészta, de ez nem baj, sőt! Ha magától nem esne szét, én leszek, aki darabokra szedi.
Örülök, ha találtál olyan receptet, amit elkészítesz a közeljövőben 🙂
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!