A mogyorós csók régi kedvenc a konyhánkban. Viszonylag nagy mennyiség elkészül belőle gyorsan, és hetekig eláll egy fémdobozban. Ennél többet én el sem várok egy sütitől. 🙂
Mi kell hozzá?
- 5 tojásfehérje
- 35 dkg porcukor
- 35 dkg darált mogyoró
- 1 citrom héja, 1 kiskanál fahéj
Elkészítés: A tojásfehérjét gőz felett kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük a mogyorót, és a fűszereket. Kiskanállal apró kupacokat kanalazzunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 150 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és negyed óráig szárítjuk.
Akkor jó, amikor kívül roppan, de belül puha, kicsit nyúlós.
Erre a receptre sokféle más puszedli-variáció is készülhet:
kávés, mandulás, vagy kókuszos. Ha szeretitek a gyümölcsös ízeket, érdemes lekvárral is kipróbálni. A lekvároshoz egy kevés lisztet is kell tenni!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Én megsütöttem, de olyan kis fakó lett. Pedig több, mint 15 percig volt a sütőben. Amúgy az íze nagyon finom 🙂
Nekem akkor lett olyan, amikor nem volt elég kemény a tojásfehérje habja.
Sziasztok,
nekem is nagyon fakó lett, nem olyan szép barna mint a képen. Pedig jó kemény lett a hab… 🙁
Mindent úgy csináltam ahogy le van írva.
Még arra gondoltam, hogy a mogyorónak leszeditek a héját a darálás előtt? Mert én nem szoktam, ettől eleve barnásabb a színe.
Ez a mogyorós csók az a régi fajta kemény mogyorós csók? A gyerekem csak azt szereti.
Szia Virag! Meg sosem hasznaltam fel melyhutott tojasfehrjet, de nemmreg olyan sokat kellett volna kidobnom, hogy lefagyasztottam. Szerinted abbol is meg lehet csinalni? Vagy azt nem lehet eleg kemenyre felverni?
Simán felhasználhatod! Én is szoktam! 🙂
Szia Virág! Héjas földimogyorót használsz amit egyáltalán nem pucolsz meg, és héjastól darálsz le? Vagy pucolás közben nem szabadítod meg a mogyorókat a vékony barna belső héjtól?
Kedves Böbe!
Sütőbe teszem, és 2 perc után kiveszem, akkor szépen ledörzsölhető konyharuhával a héja, de én nem szoktam leszedni. És legtöbbször az Aldiban kapható darált mogyorót vásárolom hozzá, azon is rajta van a héja.
Földimogyoró is jó? Nem a bokormogyoró kell hozzá?
Kedves Virag!
Nalam valami nem igazan jó. Feher, hacsok szeru sutikeim lettek. Mi lehet a hiba?
Óh! 🙁
Az a baj, hogy nem tudom, mi lehet az oka 🙁 Héjas mogyorót használtál? Mert a színe attól barnás szerintem. Bár ettől még az íze, állaga lehetne jó.
Kedves Virág? Liszt nem is kell bele? Én elkészítettem, de másnapra összesetek. 🙁 Íze fonom volt, de látványnak nem annyira guszta.
Nem kell bele 🙂
Szerintem sütőtől is függ. az én sütőmben például a piskóta nem lesz soha szép 🙁