Na, akkor folytassuk ott, ahol abbahagytuk:)
Egy kis betegség és elutazás után folytatom a nap menüket!
Most egy olyan levest mutatok, amit ugyan nem én találtam ki, de már bánom, mert csudajó! 🙂
Egy leves három életéről szól, és mondom, fantasztikus ötlet!
Első nap főzz egy zöldséglevest!
Hozzávalók: bármilyen friss vagy fagyasztott zöldség, amit a piacon vagy a fagyasztóban találsz!
Nálam brokkoli, karfiol, répa és az elmaradhatatlan zöldborsó volt. Ezeket kevés olajon megdinszteltem, házi vegetával ízesítettem. A végén dobtam bele egy házi húsleveskockát is.
Puhára főztem a zöldségeket.
A leves levéből kiszedtem egy kis lábosba, ebben megfőztem a grízgaluskát.
1 tojáshoz 3 csapott evőkanál grízt keverek, megsózom, és félreteszem. Kb fél óra állás után lesz szaggatható állapotban. (én a grízgaluska bekeverésével kezdem a főzést) fontos, hogy külön vízben főzd, ekkor “nem eszi meg a levest”, azaz nem szívja magába a leves levét!
A maradék zöldséglevest oszd el kétfelé!
Második nap izzítsd be a botmixert és készíts belőle zöldségkrémlevest!
Ezzel már nem lesz sok munkád, maximum elmosni a botmixert 🙂
Én egy evőkanál tökmagolajjal is meglocsoltam, és pirított tökmaggal megszórtam.
A harmadik napon is ezt a zöldségélevest használjuk, de még nem árulom el, hogyan! 🙂
Szóval, ahogyan az elején is írtam, ez bizony fantasztikus ötlet.
Aki kitalálta, egy igazi konyhatündér, Ganter Klári!
Azt, hogy konyhatündér, már akkor tudtam, amikor az első szakácskönyvét megvásároltam. Ezt azóta is sokat forgatom, sőt, mivel ismét tavasz közeleg, egyfolytában ott lesz a konyhapultomon 🙂
Klári gasztronómiai szakértõ, szakácskönyveket lektorál, recepteket ír, fõzõkurzusokat tart.
3 gyermeke van, és amellett, hogy az ő életülket terelgeti, az a célja, hogy minél több háziasszony örömét lelje a fõzésben.
Ha szeretnél még ilyen ötleteket tanulni, ajánlom neked Klári főzőtanfolyamát!
Visszatérve az ebédünkhöz, a zöldségleves után egy nagyon egyszerű csirkemellből készült fogás következett. Sajnos a tányéros fotózás elmaradt, egyszerűen kikapkodták a tepsiből a gyerekek.
Ez egy nagyon egyszerű étel, és nálunk nagyon népszerű.
Spenótos túrós csirke –
de nem kell megijedni tőle, valahogy nagyon szépen, szerényen meghúzódik benne a spenót.
Hozzávalók:
4 db csirkemell (nálunk)
50 dkg bébispenót (vagy fagyasztott spenót)
25 dkg túró
25 dkg reszelt sajt (bármilyen lehet)
só, pirospaprika, fokhagyma ízlés szerint (nálunk egy fej fokhagyma belemegy simán)
tetejére bacon (ez elmaradhat, de akkor pici olajjal locsold meg!)
Fogd a csirkemellet, és vágd ketté mindegyiket. Tedd a tepsire, és sózd meg!
Közben a bébispenótot kevés olajon dinszteld meg a fokhagymával! Ha összeesett, vedd le a tűzről, és keverd el a túróval és a reszelt sajttal!
Ezt a kencét kend jó vastagon a csirkemellre!
Szórd meg vékonyan pirospaprikával! Tedd a bacont a tetejére, és süsd át! Kb 20 perc alatt átsül! Fantasztikusan finom, és már köret sem kell hozzá, hiszen jó vastagon kerül spenót a tetejére!
Ha szeretnéd a további napok ételeit is elolvasni, iratkozz fel a hírlevélre! 🙂
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!