Mivel tegnap kétféle levest főztem, ma levessel nem volt dolgom.
Tegnap este elővettem a fagyasztóból 1,5 kg darált marhahúst és 1 kg darált sertéshúst.
Ezekből rögtön kétfélét főztem.
Az egyik étellel sok pepecs volt, ez a csevapcsicsa, mert ugye fűszerezni, formázni, grillezni kell. Nincs mese, ott kell állni mellette. Viszont ma szülinapot ünneplünk, és ez így belefért.
Csevapcsicsa – kb olyan, mint a fasírt. (drága gasztrobloggerek, ne kövezzetek meg!)
Hozzávalók:
- 50 kdg darált sertéscomb,
- 50 dkg darált marhacomb
- só, fokhagyma
Én egyszerűen fűszerezem, csak fokhagymával és sóval. Még vöröshagyma sincs benne. Ezekkel jól összegyúrom a húst, majd rudakat formázok belőle, és grill serpenyőben, 1-2 evőkanál olajon megsütöm. Lehangoló, tudom, de most nem ajvárral, hanem csakúgy borsós-kukoricás rizzsel ettük.
A szülinap örömére desszert is készült. A tortáról már leszoktam, nálunk pár éve a poharas desszertek hódítanak.
Ezeknek több előnyük is van.
Sajnos nem minden ebédet tudunk együtt elfogyasztani, és nem szeretem, ha a későn érkezőket olyan tál fogadja, aminek csak az egyik sarkában van még egy kis maradék finomság.
Amikor poharakba porciózom, mindenkire ráhangolódom egy-egy pillanatra. A főzés többek között ezt is jelenti nekem.
Tudom, ki szereti több gyümölccsel, több krémmel, több piskótával..és így mindenkinek egy saját pohárja jut, amiről senki nem ette le a málnaszemeket.
Nagyon gyors desszert – hozzávalók:
- babapiskóta (Aldiban veszem, finom, és szerintem a legolcsóbb)
- 50 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 3 evőkanál méz
- gyümölcs (nálam most fagyasztott)
- 2 dl tej
A babapiskótákat eltöröm, és ezek kerülnek a pohár aljára. Meglocsolom őket tejjel, majd rádobok néhány fagyasztott gyümölcsöt. (málna-mangó keverék)
Közben felverem a tojásokat a robotgéppel. Nem választom szét a fehérjét a sárgájától! Ez így sokkal takarékosabb időben is, és edényben is. A végeredményben pedig nem éreztem különbséget.
A felvert tojáshoz hozzáadom a mézet és a mascarpone-t. Ezt már lazán keverem a habhoz, meg ne törjön!
A piskótára rákanalazom a krémet, majd a tetejére is teszek gyümölcsöt. Előkészülettel együtt nem több, mint 15 perc.
A mai praktikus tanács: ha pepecselős ételt készítesz, mellette főzz valami olyat, ami magától elkészül!
Ez ma nálam a bolognai ragu volt.
Jól viseli a fagyasztót, és milyen jó előkapni, ha csak negyed óránk van összedobni egy tál meleg ételt!
A házi bolognai ragu receptjét a képre kattintva találod!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!