Nem, nem marad abba a sorozat – bár az elmúlt időszakban egyszerűen nem volt időm posztot írni belőlük, így aztán a medvehagymás ebédeket el is tettem jövő tavaszra…
Most azonban itt a spenót! Nem a fagyasztott, hanem a friss! Nekem már könnyű dolgom van, beérett a nevelés (ááá, dehogy nevelés – előbb utóbb minden gyerek kikupálódik, ne aggódj), és én már azt teszek az asztalra, amit szeretnék, mindenki megeszi.
Most egy kevés munkás ebéd következik.
A munka kimerül annyiban, hogy
- megmosod a spenótleveleket, (0.5 kg) és eltépkeded.
- megpucolsz és áttörsz egy fej fokhagymát.
- megmosol és negyedelsz 0.5 kg újkrumplit.
- megmosol és felkarikázol 2 csomag hónapos retket.
Ha ezzel készen vagy, akkor olajon megpárolod a spenótleveleket! Sózd meg, és dobd rá a fokhagymát is!
Vajon párold meg a retekszeleteket!
Az újkrumplit megmosva, felkockázva tedd egy hőálló üvegtálba! Kicsit sózd meg!
Addigra talán el is készül a spenótlevél, tedd rá azt is a nyers újkrumplira!
Majd terítsd be hallal vagy hússal. Én most lazac-szeleteket tettem rá. Halak fűszerkeverékkel szórtam meg, locsoltam rá kevés olívaolajat, és betoltam a sütőbe. (170 fok, alsó-felső-légkeverés)
Kb 40 perc múlva kivettem.
Én nem nagyon szeretem a krumplit, azért látsz keveset a tányéromon.
Finom volt 🙂
Ha szeretnél hasonló írásokat olvasni, iratkozz fel a hírlevélre is!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!