Az egyik kedvenc kenyérre valóm a padlizsán – igazából mindenféle formában szeretem: zakuszkának, majonézesen, csak simán olajjal – szóval mindenhogyan!
Sokféle receptet kipróbáltam, de nekem az az igazi, amikor kicsit füstös íze van. Ezt nyilván nyáron, grillezésnél lehet a legegyszerűbben elérni. Szóval, amikor nekiállunk grillezni, akkor mindig veszek vagy 10 padlizsánt is.
A húsok után a parázsra teszi István, és másnapig ott is maradnak a grillrácson. Szerencsére le is lehet fedni a grillsütőnket, így a meleget is tovább tartja. Másnapra kicsöpög belőle a felesleges lé is, a héja egy mozdulattal lejön, majd további 10 perc alatt elkészül a pástétom is.
Na meg a fagyasztóba is megy belőle, így aztén télire vagy 30 zacskó áll katonás rendben.
Így készítem – sajnos nem túl fotogén ez a recept, de hidd el, megéri végignézni 🙂
Szóval ilyen, amikor kiveszem a grillből. Én 10 db-ot sütöttem.
Leszedtem a héját, és egy üveg edénybe tettem.
Fa késsel apróra vagdostam.
Egy részét simítózáras nylonba tettem, mindenféle fűszer és só nélkül!
Ezek mennek a fagyasztóba. Télan csak előveszem, felengedem, és ezt követően fűszerezem.
Fűszerezés:
2 db padlizsánhoz szükséged lesz egy fej vöröshagymára, amit apróra vágsz.
2 gerezd fokhgymára, átnyomva.
Sóra, ízlés szerint.
Ez után olajjal (lassan hozzákeverve kb fél dl-re lesz szükség) vagy majonézzel (ebből kb 4 evőkanál kell ekkora adaghoz) simára keverjük.
De itt még mindig elég ronda 🙂
Csinos csuporba kanalazzuk, és egyre jobban néz ki, nem?
Így meg…mehet a blogra!
(A férjem még pici borsot is tesz rá)
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!