A poszt a paradicsomszósz dicsérete lesz. Aki nem szereti, jobb, ha máris továbblép, aki meg szereti, az majd lelkesen egyetért velem abban, hogy néha nincs jobb dolog a paradicsomszósznál.
Ha ezzel készül a reggeli, ebéd, vagy vacsora, akkor szent a béke, mindenki lelkesen kanalaz, sehol egy válogatós gyerek.
Minden kamasz első szóra előbújik a szobájából, ha meghallja, hogy kész az ebéd…
Szinte mosogatni sem kell étkezések után – olyan tisztára nyalják a tányért, ahogy minálunk csak a kutyák tudják egyéb napokon.
Következzen tehát:
A paradicsomszósz receptje:
Sokáig azt hittem, valami nehéz és bonyolult eljárás a paradicsomszósz elkészítése. Holot semmivel nem nehezebb, mint egy jó lcsót összedobni.
Mi kell hozzá?
- 1 kg paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- ízléstől függően: paprika, padlizsán, cukkini
- olívaolaj
- 2-3 babérlevél
- 1 szál kakukkfű
- pár levélke bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Hogyan készül?
Az olívaolajon párold meg egy picit a hagymát, és a zöldségeket! Utoljára dobd rá a paradicsomot! A zöldségeket kis kockákra szoktam vágni, a paradicsomokat pedig négyfelé.
Most tedd a dolgod, ezt meg hagyd főni alacsony fokozaton. Néha keverd át, de alapvetően nincs vele más dolgod! Egyszerűen addig kell főzni, amíg olyan sűrűségű nem lesz, ahogy te szeretnéd!
Ha télire is eltennél belőle, akkor töltsd üvegekbe, és tedd száraz dunsztba! Ha te is olyan elvetemült vagy, mint én, használhatod a mosogatógépet is erre a célra!
A paradicsomszószt kiegészítheted darált hússal, sonkával, gombával is, de simán zöldségesen is nagyon finom. Csak kanalazd a tésztára!
Ha marad az üvegben, ne dobd ki!
Én ilyenkor egy leveles-tésztát megkenek vele, megszórom sajttal, feltekerem, szeletelem, és egy tepsibe teszem.
Ha nem fagyasztott leveles tésztát használtál, hanem Tante Fanny márkás friss -et, akkor így, tepsistül beteheted a fagyasztóba. Jó lesz majd egy szaladós reggelen, vagy egy nehéz nap után vacsorára.
A másik gyakori eset, hogy éppen száradófélben lévő kenyér és zsemle is van otthon, ilyenkor ezeket is gyorsan felhasználom, melegszendvics lesz belőle.
Egyenként becsomagolom zsírpapírba, beteszem egy nylon tasakba, és megy a fagyasztóba.
10 perc alatt pirosra sül 🙂
További gyors, egyszerű receptek:
TÚRÓGOMBÓC CSERÉPTÁLBAN
TÚRÓS CSUSZA TEPSIBEN
ROSEJBNI GYORSABBAN, MINT HINNÉD!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!