Lassan, de biztosan felejtjük el otthon készíteni az ételeinket. Fagyasztott a rántott hús, a fasírt, a sült krumpli, a lángos, és sorolni sem tudnám a többit…
Persze ha már nagyüzemben készül, akkor adnak hozzá tartósítószert, és különböző adalékanyagokat is. Tudjátok…csak hogy finomabb legyen, meg szemrevalóbb. Persze finomabb sem lesz, meg szemrevalóbb sem.
Sírjuk vissza a nagymama vasárnapi ebédjét, meg utána az almás pitét, pogácsát.
Csakhogy senki nem emlékszik a receptre…
Már nem is mosolygunk azon, hogy a gyerekek szerint a tejet a doboz adja nekünk, a sajtot meg a medve.
A kukorica csakis a mikróból jöhet, esetleg a tescós zacskóból.
Pedig nem. 🙂
Pattogtattál már kukoricát otthon, a tűzhelyen?
Egyszerű, olcsó, ráadásul nincs elsózva. 🙂
Egy vastag aljú, magas falú lábosban olvassz fel kb 3-5 dkg vajat, majd önts bele 1 bögre kukoricát.
Nagy lángon hagyd a tűzhelyen a lábost lefedve egészen addig, míg az első kukoricaszem fel nem pattan. (gyerekek ujjongása is kíséri ezt gyönyörű hangot)
Mihelyt kipattant az első szem, szorosan fogd rá a tetőt a lábosra, és gyors, határozott mozdulatokkal rázd jobbra-balra a lábost. Csörögni fog az alján a sok-sok kukoricaszem, a tetőn pedig koppannak a kész szemek…
Amikor ez a csörgés abbamarad, valószínűleg elkészült.
Ilyenkor leveszem a tűzről, és hagyom még egy picit. A forró gőzben még egy-két szem biztosan kipattog.
Kész 🙂
Ha felejthetetlen élményt szeretnél, akkor üvegtetős lábosban készítsd! 🙂
Na de hogy jön a pattogatott kukorica az otthonoktatáshoz?
KATT IDE a pattogatott kukorica tudományért! 🙂
A popcorn zacskót a képre kattintva tudod letölteni.
Házi TORTILLA és SALSA receptért KATT IDE!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz.
A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
“Fagyasztott a rántott hús, a fasírt, a sült krumpli, a lángos, és sorolni sem tudnám a többit…”
Azért szerintem ennyire még nem durva a helyzet, legalábbis nálunk nem. Van a fagyasztóban bolti rántott hús, de nem azért, mert mi ne tudnánk elkészíneni, hanem mert gyorsabb úgy, főleg ha csak egy-egy adagról van szó. De néha a házilag rántottat is lefagyasztjuk (sütés előtti állapotban). Egyedül a sült krumpli az, aminél szerintem a bolti, fagyasztott tényleg jobb, mint az itthon készített. Azzal tényleg nem tudom, mit csinálnak, hogy ropogósra lehet sütni.
Én a boltok választékáról beszéltem 🙂
Szia Virág, akinek van kuktája abban is lehet csinálni, nekem a nagymamám mindig abban csinálta.
De jó! Sose hallottam még! Köszi!
Szia,
ez lehet bután hangzik, de bármilyen kukoricát lehet jól pattogtatni? Te mit ajánlasz?
köszi, Zsuzska
Kedves Zsuzska, a boltban kifejezetten erre a célra lehet kapni kukoricát. Szerintem nem mindegy, melyiket használod, amit erre a célra termesztettek, az biztos jobb arányban pattog ki.