Szenvedélyesen gyűjtöm a gyors, egyszerű, elérhető alapanyagokból készülő recepteket!
A céklával készült finomságok pedig különösen kedvesek számomra. Főleg, mióta rájöttem, hogy létezik cékla a menzás céklasalátán túl is…
Így aztán, mikor próbáltam összeválogatni az idei Húsvét ünnepi étkeit, tudtam, hogy ez a finomság nem maradhat ki közülük. Mivel böjti ételnek is tökéletes, rögtön tettem egy próbát!
Hozzávalók:
1 nagyobb célka
2 fej vöröshagyma
1 bögre almaecet
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál só
1 evőkanál méz
esetleg rozmaring, kakukkfű
5 főtt tojás (kemény)
natúr, vagy sós sajtkrém
14 szál medvehagyma (helyettesíthető petrezselyemmel is)
Elkészítés:
A tojásokat megfőzöm, megpucolom. Félreteszem.
A céklát, hagymát, fokhagymát megpucolom, és kb fél liter sós vízben felteszem főni. Mikor a hagyma már üveges lesz, beleöntöm az ecetet, a mézet, és ha van otthon, akkor rozmaringot, kaukkfüvet.
Pár percig összeforralom. Ha kész, beleteszem a főtt, pucolt kemény tojásokat, és egy éjszakán át állni hagyom. Lehet tovább is, akkor még intenzívebb ízt és színt kapnak a tojások.
Tálalás:
A tojásokat kiszedem a pácléből, félbevágom őket, és óvatosan kiemelem a sárgájukat. Ezt összetöröm egy doboz (150 gr) sajtkrémmel. Beleaprítom a medvehagymát. Visszatöltöm a tojásokba.
És kész.
Nagyon gyorsan elkészülsz a munka részével, igaz, időben kell elkezdeni, mert a 10-12 óra pácolást nem lehet megúszni!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!