Dragomán György szerintem másféle karrierről álmodik, de hálám jeléül egészen biztosan kiolvasom az összes könyvét, drámáját, novelláját, meghallgatom az összes hangjátékát….mindent megígérek.
Azt viszont megfontolásra ajánlom neki, hogy kezdjen bele egy gasztroblog írásába. 🙂
Naszóval a Nők Lapja tavalyi (2012) adventi számában olvastam egy interjút vele, illetve kedves családjával.
Ebben az interjúban elárulja, hogy szeret főzni, és gyakran süt a gyerekeinek ropogós csirkefalatokat.
A közzétett receptje, pedig megreformálta a rántott húsról alkotott véleményemet.
Nálunk is nagy kedvenc, de mióta Luca elköltözött, és nincs, ki tisztességesen bepanírozná a husit, hát mindig valami kifogást kerestem, és nem készítettem. Dragomán György azonban egy új horizontot nyitott előttem.
Nézzétek!
A recept roppant egyszerű, és ma, amikor majdnem 20 emberre főztem az ebédet, igencsak kapóra jött. Nem csigázok tovább senkit.
Elő egy nagy műanyag dobozt, és csíkokra vágva tegyük bele a csirkemellfilét.
Első lépésben adjunk hozzá fokhagymával elkevert joghurtot.
Rázzuk össze alaposan.
Utána kukoricakeményítőt. (ettől lesz ropogós)
Ismét rázzuk, jó sokáig.
Majd lisztet.
Rázás jön. Miközben a 2 kg csirkét rázom a dobozban, erőt ad a folytatáshoz, hogy megtakarítok több órás álldogálást a pult mellett.
Jöhet a felvert tojás.
Rázás nem maradhat el!
És a végén a zsemlemorzsa.
És még egy utolsó rázás.
Ugrálhatnak a forró olajba!
Gombával is kipróbáltam:)
A dobozban joghurt, majd liszt, tojás és végül zsemlemorzsa 🙂
Update: azóta a Dragomán György honlapjára is felkerült az autentikus verzió!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Köszi szépen nagyon ötletes és jó, csak szeretném megkérdezni az arányokat ekkora adaghoz mennyi, joghurt, liszt, tojás, stb Előre is köszönöm
Az arányokat igazából a doboz nagysága és a hús mennyisége szabja meg. Illetve a hús felülete. Én elég kicsikre vágtam a húst.Egy nagy dobozban készítettem, kellett bele 3-4 pohár 2 dl-es joghurt. Keményítőből 4-5 evőkanál, lisztből 10-15 dkg lehetett, tojásból 3-4 darab. A végén a zsemlemorzsa annyi, hogy belepje a húst.
Nagyon “macerás”,én megcsinálom hagyományosan is 8-10 perc alatt!!
Le a kalappal az ilyen gyors kezű férfiember előtt! Nekem biztos van egy óra, míg végzek 2kg csirkemellel.
NEM PISZKOLJUK OSSZE A KEZUNKET,NEM HASZNALUNK 1 VAGON VILLAT,DESZKAT,TANYERT,EGYSZERUEN SZUPER OTLET
Valóban…ezek is fontos szempontok! 🙂
Én maradok a hagyományos módszernél. Időt azzal tudok megtakarítani,hogy folyamatosan sütöm is amit bepaníroztam. Ja lábosba sütöm a rántotthúst. Az olajsütőt utálom.
Teljesen fellelkesülve kipróbáltuk, de nagyon nem jött be. Az apróra vágott csirkemellfilé egy csomóban ugrált a dobozban rázogatás közben, a hozzávalókat fakanállal igyekeztünk közéjük egyengetni. Az arányokat sem találtuk el bizonyára, mert nem nagyon tapadt meg a panír a húson. Illetve elég egyenetlen volt. A többsége a doboz alján maradt.
Ha van ötleted, hogy mit ronthattunk el, szívesen veszem a meglátásokat, mert még nem adtam fel a tiszta-kézzel-rántotthúst álmot.
Kedves Virág!
Már régóta terveztem, de most végre kipróbáltam. Nekünk nagyon bejött. Elszámoltam magam, a dobozhoz képest sok volt a hús, így rázogatni nem tudtam. Viszont két kanállal kevergettem, emelgettem a húst és minden nagyobb erőfeszítés nélkül kész lett 10 perc 7 ember adagja. Akinek nem ragadt rá, szerintem próbálja ki több joghurttal az elején. Köszönöm még egyszer az ötletet.
Zsuzsa
Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat. Nekem is nagyon bevált 🙂
hú, én tuti kipróbálom, nagyon jól hangzik, és megnyugtat, hogy nem csak én keresek kifogásokat, mikor felmerül a rántott hús ötlete… 🙂
halkan megjegyzem, aki 8-10 perc alatt végez, az hány főre valót tud ennyi idő alatt bepanírozni??? mert max. mikor ketten voltunk tartott ennyi ideig… 😛 de nyilván ez lehet az én bénaságom is… 😛
Szia!A kukoricakeményítőt mivel lehet helyettesíteni?nekem nincs itthon csak burgonyaliszt az nem jó helyette?vagy kukoricaliszt?melyikkel helyettesítsem?üdv.
A kukoricakeményítőtől lesz ropogós a bundája. Simán készítheted liszttel is. 🙂
Én már 20 éve panírozom a gombát és a karfiolt dobozban. Igaz, én csak lisztet, tojást, és prézlit használok. Viszont a tojást hagyományos módon. Most ki fogom próbálni így is.
valami nem stimmel….
egy dobozt használsz végig?
köszi!
Igen, egy dobozt! 🙂