Az életmódváltás lemondással jár – igen, így hittem én is.
Ma már látom, hogy ez egyáltalán nem igaz, legfejjebb kis utánajárásra van szükség, és minden régi kedvencünket megtarthatjuk.
Ilyen kedvenc Mesinek a rántott hús, amit igen régóta nem készítettem itthon.
Aztán elhatároztam, szülinapján meglepem vele. Azt tudtam, hogy bő olajban nem fogom sütni, és szerettem volna a panír fehér-lisztjét is megúszni.
Így végül kukoricakeményítő – tojás – kókuszliszt került rá, és tepsiben, a sütőben sütöttem.
Ha nem kell gluténmentes diétát követned, akkor a tönkölylisztből készült házi morzsát javaslom, nagyon finom lesz! Nekünk azonban volt egy vendégünk is, aki nem fogyaszthat glutént.
A sütőben sütés pedig mindenképpen jobb megoldás, mint a hagyományos serpenyő bő forró olajban kombináció.
Először is egy tepsire ráfér 10 szelet husi, másodszor szag sehol, harmadszor pedig 20 perc sütés után a tányérokon volt.
Kipróbáltam hozzá a Rossmann új sütőpapírját, nem tudom, ismeritek-e. A lényeg, hogy beszívja a zsiradékot, így ropogós maradt a hús panírja. A többi sütőpapírral az votl a bajom, hogy elázott rajta a hús panírja.
Szóval panírozás után csak megkened vagy lefújod olívaolajjal, és mehet is a forró sütőbe!
Míg a husi sült (összesen 20 perc kellett neki), megdinszteltem a bébispenótot fokhagymával, majd összekevertem a sós vízben főtt kölessel.
Pár szem koktélparadicsom került a tányérokra, és igazi “vasárnapi ebéd” feeling lengte be a házat 🙂
Isten éltessen, Mesi!
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Skillo Klubban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Szia Virág!
“Tönkölylisztböl készült házi morzsa” – hogyan készül?
Köszi!
Üdv
Andrea
Nagyon egyszerűen 🙂 A lisztet sóval és vízzel összegyúrom, hogy nyújtható tésztát kapjak. Ezt kinyújtom, tepsire fektetem és megsütöm/inkább szárítom. Utána késes darálóban apróra töröm, és kész.
Kedves Virág!A tepsibe a panírozott húsok alá teszel zsiradékot?Köszi,Réka
Kedves Réka!
Nem teszek 🙂 Csak mindig a tetejére. De mivel megfordítom a husikat, így végülis alul-felül be vannak kenve olajjal.