Szeretem a nagymamám receptjeit, és szeretem az újdonságokat is a konyhámban. A kettő számomra nem zárja ki egymást, sőt, az eredmény különlegesebb, finomabb lesz, ha gyerekkori ételeinket és a modern konyha vívmányait ötvözzük!
Most a Maggi által forgalmazott Papirusz fűszerpapírt szeretném nektek megmutatni.
Nagyon szeretem használni, mert
- megspórolom a konyha nagytakarítást a serpenyőben készült sült hús után
- a kiskamasz gyerekeim is könnyen boldogulnak vele
- sokféleképpen felhasználhatók
- nem használunk hozzáadott zsiradékot a sütésnél
A Papirusz fűszerpapír zacskóin csak a hússal készült receptet találtam, eleinte nem is próbálkoztam mással.
Hamar kedvenc lett nálunk, hiszen ebédre, vacsorára gyorsan elkészül benne a csirkemell. nem lesz száraz, mégsem kell olajat használnom a sütéshez.
Mivel a felvágottakat nem annyira kedveljük, tízóraira is szívesebben csomagolok színhúst a gyerekeknek.
A Papirusz fűszerpapír segítségével pillanatok alatt elkészül, akár reggel is.
Ha még forró a hús, zsírpapírba csomagolva teszem el, így friss, ropogós marad délben is.
Ahogy egyre többet használtuk a papiruszokat, egyre többféle ételt kísérleteztem ki a segítségével.
Sokunk kedvence a bundáskenyér, ám a vele járó olajszag és olajmennyiséget már kevésbé szeretjük.
Gondoltad volna, hogy a felvert tojásban megforgatott kenyeret is elkészítheted Papirusz fűszerpapírban?
Az eredmény pont olyan, mint amikor még a nagymamám rakta elém az elmaradhatatlan citromos teával.
Családunk nagy kedvence, a tükörtojás is, amit szintén elkészíthetünk a Papirusz fűszerpapír segítségével. Ilyenkor csak beleterítem a papiruszt a serpenyőbe, és ezen sütöm a tojást.
Az eredmény: alul ropogós, felül remegősen lágy tojás, amely pirítós-csíkokkal az igazi!
Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Iratkozz fel a hírlevélre!