Még messze a Húsvét, sőt éppenséggel böjt van.
Mégis, ki kellett próbálnom ezt a sütit, hiszen nem sülhetek be az Ünnepen a recepttel.
A süti régi, bevált recept, rengetegszer készítettem már, de így még sosem.
Tojás héjában sült. 🙂
Szerintem bármi megsül benne, amennyiben nincs benne sütőpor, avagy élesztő.
Mivel én brownie-val olvastam, maradtam is ennél.
Brownie, ahogy én készítem 🙂
Mi kell hozzá?
- 1 tábla étcsokoládé
- 2 evőkanál fekete kakaópor
- 1 dl tejszín
- 6 tojás
- 20 dkg vaj
- 2 bögre nádcukor
- 1 bögre liszt
Egy kislábosban felolvasztom a csokoládét, hozzáadom a tejszínt és a két kanál kakaóport. Félreteszem hűlni.
A robotgépben kikeverem a vajat a cukorral, és darabonként hozzáadom az egész tojásokat.
Most szépen, óvatosan csíptem le a tetejüket, és ebben sütöttem ki a sütiket. Mivel frissen ütöttem fel a tojásokat, így nem féltem semmilyen fertőzéstől. A héjukat persze alaposan megmostam előtte, de az is sül majd, szóval szerintem minden elpusztul rajta, ami nem oda való.
A vajas cukros tojásos masszába belekeverem a kakaós-csokis masszát, alaposan összedolgozom, majd hozzáadom a lisztet.
Tepsibe simítom, és kész, mehet sülni.
170°C-on tűpróbáig sütöm.
A tojáshéjban kb 10 perc alatt lettek készen, a tojásokat muffinsütőbe állítottam.
Könnyen ment a hámozás is, nyugodtan vágjatok bele, semmi pánik, menni fog!
:))))
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Ekkora adaghoz hány tojáshéjra van szükség?
Kedves Kata!
Nekem 20 tojás héjába szokott beleférni.
Szia Virág!
Az 1 bögre liszt, 2 bögre cukor nem elírás? Nekem (bár rettentő édesszájú vagyok) nagyon édes lett, a tészta meg eléggé folyós, bár ez utóbbi nem gond.
Aki ki akarja próbálni, még pár dolog: meglehetősen jól megnőtt, igy max. 3/4-ig érdemes tölteni a tojáshéjakat. (Ha a mennyiségekből nem volna egyértelmű), ha az összes tésztát tojáshéjban akarjuk kisütni, gondosan kell gyűjtögetni hozzá a héjakat, mert kb. 4x ennyi tojáshéjba férne el csak mind.
Mivel minden sütő más, leírom a saját tapasztalatomat: nekem 180 fokon (nem légkeverés) majdnem 30 percig sült tojáshéjban ill minimuffin formában, így is lágy lett a közepe (bár csak félidőben tekertem fel 170-ről 180-ra, mivel nagyon nem sült).
Cili
Szia Cili!
Sajnos előfordult már velem, hogy rosszul írtam meg a receptet, de most nem ez a helyzet, és két bögre cukrot szoktam hozzáadni. A bögre nálam 2 dl-es. Mivel a csoki étcsoki, a kakaópor is cukrozatlan, nekünk nem szokott túl édes lenni, pedig az én gyerekeim meg pont nem szeretik a túl édes dolgokat. A másik: nekem nem nő meg…nincs benne sütőpor.
Igen, 6 tojás héja nem elég hozzá…
Ízlések és pofonok… 😉 Nekem véletlenül “csésze” (cup) mérőedényem van, 1 csésze majdnem 2,5dl, abból tettem 2 csészényit. Akkor ezért volt sok.
Lehet, h simán a hőtágulástól, de a tojáshéjakból kifolyt egy kevés (ami nem baj, mert így könnyen ellenőrizhető volt a minőség 🙂 ), a muffin formákban meg szépen felpúposodott. És igen népszerű volt a gyermekek körében.
Köszi a receptet!
Cili
Cili, nincs mit:) Nekem miért nem folyik ki, és nem púposodik fel? Ez a süti nálam olyan lapos, mint az Alföld…