Ez az ebéd nagyjából negyed óra munkába kerül, igaz, utána egy órát még dolgozik magában, mielőtt az asztalra kerül. De hét közben egyszerűen telitalálat.
Nem mondom, a túrós csusza úgy is finom, ahogy eddig ettük – kifőzve a tészta, tetejére halmozva a túró, tejföl, sajt, utána megszórva pörccel…hmmm
A tepsis változat a következőképpen készül:
1. Forró vízben kifőzöm a tésztát
2. Míg fő a tészta, összekeverem a túrót, tejfölt, sajtot.
3. Kibélelek egy tepsit bacon-csíkokkal.
4. Mire ezzel elkészülök, a tészta is megfőtt. Belesimítom a tepsibe, ráöntöm a tejfölös-túrós-sajtos keveréket, lazán elkeverem.
5.Befedem bacon csíkokkal.
6. Betolom a sütőbe, 170°C-on piros-ropogósra sütöm a tetejét.
KÉSZ!
Szeretem, mert nem használok el vele három plussz tányért, és egy serpenyőt.
Külön öröm, hogy nem fogy el előbb a tejföl, mint ahogy mindenki ebédelt volna.
Nem szárad a pulton a tejföl-túró-sajt, nem kell pakolászni – sajnos nem egy időpontban ebédelünk.
P.s: a túrót nem kedvelő gyerekeim is nyelték, állítólag nem észrevehető benne a 750 gramm túró. +1 pont.
A Gyereketető oldal már nem frissül, az új tartalmakat a Skillo.hu oldalon éred el. A Gyereketető oldal korábban ingyenes anyagait a Játéktárban találod meg, erről IDE KATTINTVA olvashatsz. A Skillo.hu oldalon továbbra is sokféle ingyen letölthető játékötletet osztok meg veled, ha szeretnéd ezeket megkapni, akkor itt megadhatod az adataidat, és fel tudsz iratkozni a Skillo leveleire!
Elkészült, elfogyott, szupergyors, nagyon finom, előre bekészíthető a sütőbe és alig kell mosogatni!!! Köszönjük!
Ugye, valóban pikk-pakk elkészül 🙂