Az általam tervezett “Minden hétre egy betű -betűtanító csomag”  a 4-7 éves gyerekek számára készült.

Ebben az életkorban a gyerekek többsége spontán érdeklődik a betűk világa iránt, hiszen azt látják, hogy a szülei mesét olvasnak neki – a könyv telis-tele van betűkkel, melyek az olvasás során életre kelnek. Nagy varázslat ez, és a gyerekek szeretik a varázslatokat!

Amikor a gyermek először felfedezi a kapcsolatot a betűk és az olvasás között, egészen biztos, hogy ő is “olvasni” kezd. Fogja a könyvet, és olvas – persze nem pont azt, ami le van írva, hanem azt, ami az ő fantáziáját foglalkoztatja. Ekkor már nagyon közel van az idő, mikor valóban érdekelni kezdi őt a betűk világa.

Mikor jön el az az idő, amikor valóban a betűk érdeklik őt?

 

Nagyon egyszerű – amikor megkérdezi, hogy “Anya, ez milyen betű?”

Ezt a spontán érdeklődést – a lehető legjobb alapot a természetes, örömteli tanulásra – azonban kevés szülő tudja  kihasználni…. és mivel a gyerekek nem kapnak elég megerősítést, az érdeklődés megszűnik.

Később az iskolában pár hónap alatt nem csupán a betűkkel KELL megismerkedni, hanem olvasni is meg KELL tanulni…mégpedig gyorsan, egy külső tempót követve.

A “Minden hétre egy betű” sorozatot azért készítettem el, hogy minden kisgyereknek lehetősége legyen játékos formában, örömteli módon ismerkedni a betűkkel.

 

Ez  a sorozat  magyar ABC 37 betűjéhez kapcsolódva hétről hétre segít neked, hogy megismertesd gyermekeddel a betűket, és fejleszd az olvasáshoz kapcsolódó képességeit.

Minden egyes betűhöz egy  80-100 oldalas nyomtatható anyag tartozik, mely a betűvel való játékos ismerkedést segíti.

Kinek ajánlom?

– Neked, ha hétről hétre, szakember segítségével szeretnéd bevezetni gyermekedet a betűk világába.

– Neked, ha szeretnél kézműves ötleteket is kapcsolni a betűk tanulásához.

– Neked, ha szeretnél tagja lenni  egy zárt fb-csoportnak, ha egy interaktív közösségre vágysz, ahol lehet kérdezni, megosztani.

– Neked, ha rugalmasan szeretnél haladni gyermekeddel a betűtanulás során, de semmiképpen sem gyorsabban, mint heti 1 betűt mutatnál meg neki.

– Neked, ha szeretnéd videón is látni, hogyan tudtok együtt játszani, illetve  újabb és újabb játék- ötleteket szeretnének kapni a közös „tanuláshoz”.

Hogyan zajlik majd a program?

– A program a Gyereketető tanulószobájában zajlik majd.

Nem kell emaileket keresgélned, egyszerűen belépsz a fiókodba, és ottminden megvásárolt anyagodhoz hozzáférsz korlátlan ideig.

Ha az anyag frissül, azt is eléred majd. így minddig a legfrissebb anyagokhoz jutsz hozzá. Ha több gyermeked is van, ennél rugalmasabb és családbarátabb módszert nem találsz!

Mit tartalmaz az anyag?

– A magyar ábécé összes betűjére kidolgozott lapokat, kreatív ötleteket, kísérleteket, versikéket – és az ezeket bemutató videókat.

Ezen kívül ajándékokat is kapsz, olyan eszközöket, melyekkel könnyebb lesz a„tanulás”.

– A betűk kis nyomtatott-nagy nyomtatott verzióban, illetve minden feladat színesben és fekete-fehér, színezhető változatban is elérhetők.

mindenhetreegybetu

Ezen kívül pedig minden betűhöz tartozik egy olyan anyag, ami a betűvel kapcsolatos hívókép (az “A” betűnél ez az alma) témáját járja körül. Ebben az anyagban kézműves-ötleteket, érzékszervekkel kapcsolatos tapasztalatokat, kísérleteket, meséket, verseket találsz.

A betűkhöz tartozó témákat úgy szerkesztettem meg, hogy az 5-7 éves korosztály számára tartalmazza mindazokat a gyakorlati és elméleti ismereteket, melyekre ebben az életkorban szükségük van.

Néhány példa:

C, mint cipő hét során a cipőfűző megkötése,

I, mint ing héten az önálló öltözködés, a gombolás gyakorlása,  

 Ó, mint óra héten az idővel, órával való ismerkedés.

Így aztán a betűkön kívül rengeteg más értékes ismeretre is szert tesznek a gyerekek, illetve egy nagyon fontos területen, az önállóság területén is fejlődhetnek majd!

Ahogy haladunk a betűk ismerkedésével, időről időre küldök nyomtatható játékokat, melyek az addig megismert betűket felhasználva elmélyítik a megszerzett tudást.

Hogyan működik majd a “Minden hétre egy betű – programmal” a betűtanulás?

 

A program a Gyereketető Tanulószobájában lesz elérhető!

Minden pénteken egy új részt tudsz letölteni.

Az összes betűhöz tartozik egy videó, melyben megmutatom, hogyan tudtok játszani a nyomtatható játékokkal.

 Természetesen nem kell egy hét alatt végeznetek az anyaggal, hiszen ennek a módszernek éppen az a lényege, hogy a saját tempótokban haladjatok!

Ha bármelyik feladat nem érthető, vagy bármilyen más kérdésed van a játékokkal kapcsolatban, tudsz majd kérdezni is!

A betűk kiküldése a Meixner Ildikó által kialakított sorrendben történik, azonban egyszerre küldöm a kis és nagy nyomtatott betűket! Fontos tudnod, hogy ez a program nem olvasni tanítja a gyerekeket, csupán a betűkkel ismerteti meg őket! Az anyagban nem dolgoztam fel az X, Y, DZ, DZS, LY betűket.

Megvásárlás után az anyagot használhatod az óvodai/iskolai munkád során is!

A program első része 2016. június 17-én kerül kiküldésre.

Mennyibe kerül most mindez?

A csomag ára: 21 900 Ft.

Ebben a magyar ábécé 37 betűjére kidolgozott 80-100 oldalas anyagot találsz, azaz összesen

több, mint 3000 oldalas anyagot kapsz ezért a pénzért.

Ez sosem lesz kevesebb, és nem fogod megtalálni akcióban sem. 

Miért nem?

Mert úgy döntöttem, szembe megyek az aktuális marketing-stratégiákkal. Azt gondolom, hibás az a stratégia, amelyik eleinte drágábban adja a terméket, így azok járnak rosszabbul, akik az elején megvásárolják.

Miért azokkal szúrjak ki, akik félig meddig ismeretlenül a bizalmukat ajándékozzák nekem, és megvásárolják az anyagomat?

Utána elmesélik az ismerőseiknek, mennyire tetszett nekik, és elégedettek voltak vele, majd az ismerősök kényelmesen megvásárolhatják már olcsóbban, esetleg akciósan…Nem, ezt én nem tartom jó útnak.

Sőt, most, az első sorozat indulásakor még ajándékot is adok neked a “Minden hétre egy betű” program mellé!

AZ AJÁNDÉK 

 • 2 db “doadot” toll, amit még marokra foghat a gyermeked, és ennek segítségével könnyen “leírja” majd a betűket.
 • egy csipesz, mely segít majd neki a későbbi helyes ceruzafogás kialakításában
 • egy pdf-ben érkező BETŰ-PUZZLE

 

A csomagot 2016. június 13-ig tudod kifizetni.

Minden megrendelést visszajelzek, kérlek, csak akkor utald el a részvételi díjat, ha visszajelzést kaptál arról, hogy még belefértél a létszámba! Megértésed köszönöm!

Ha nem részletekben szeretnéd megkapni a játékokat, hanem egyben, akkor neked

EZT a lehetőséget javaslom (KATTINTS!)

Részletekben kérem az anyagot, hétről hétre, videókkal – akkor itt rendeld meg!

Neved (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Nem APRÓBETŰ!

Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekrõl szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted (sarosdi.virag@gyereketeto.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással Sárosdi Virág egyéni vállalkozóval kötöd (2112. Veresegyház, Sportföld utca 23/i)

Fizetési feltételek: Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldök a megrendelés adatairól, valamint elküldöm a fizetési információkat.

8 hozzászólás

 1. Kedves Katalin!
  Kérlek, add meg a nevedet, emailcímedet az űrlapon, és nemsokára írok majd neked!

 2. Kedves Virág! Érdeklődöm, hogy mikor lesz elérhető ismét ez a csomag? Kisfiam 6 éves lesz és bár nem kezdi még az iskolát, gondoltam (a testvére már iskolás…) jobb lenne, ha itthon már mi is ismerkednénk a betűkkel, mivel most már úgy látom, hogy érdeklődik, nyitott rá. Köszönöm válaszod! Szép napot!

 3. Kedves Virág!
  Ez nem egy hozzászólás lenne csak érdeklődnék a “Minden hétre egy betű” programról. Szeptember már elmúlt lekéstem róla, de én szeretném megrendelni ha lehetséges az eddigi betűket. A félév elmúltával kicsit sürgetőbb a helyzet ezért kérdezném, hogy csak ebben a formában, mármint egyhéten egy betű -s programban lehet megmegvásárolni az egészet vagy egyszerre (vagy legalább az eddig tanult betűket, nem tudom hol tartotok a programban résztveveőkkel). Segítségedet köszönöm előre is.

  Üdv
  Széllné Szilvi

  • Kedves Szilvi!
   Érdemes megadnod az emailcímedet itt a poszt alatti űrlapon, mert szeptember óta két alkalommal is be lehetett csatlakozni a programba, erről azonban csak azokat értesítettem, akik megadták az emailcímüket.
   A program mindenki számára elérhető csatlakozással tavasszal indul majd újra.
   De amikor rendelést adtam le Amerikából beszereztehtő eszközökre, (mint a programhoz tartozó ajándékok is innen vannak), mindig volt lehetőség csatlakozni ennél korábban is.

 4. Kedves Virag! Erdeklodni szeretnem, hogy ez a csomag meg elerheto, vagy nem? A kuslanyom aprilis vegen 5 eves lesz. Szeretnem kezdeni vele tanulni. Orosz abct mar megtanultunk. Magyar abct viszont nem annyira vallalnam segitseg nelkul. A kicsim nagyon kivancsi. Irni is probalkozik. Ellore is koszonom! Udv. Nagyezsda

 5. Kedves Virág!
  Szeretnék érdeklődni, hogy mikor lesz legközelebb ilyen Minden hétre egy betű?
  Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail cím nem fog megjelenni. *= kötelező

Post comment