Minden hétre egy betű – betűtanító csomag – DVD

32.000 Ft

A népszerű “Minden hétre egy betű” csomag DVD-re írt anyaga.

A dvd-n nyomtatható PDF fájlokat találsz, tehát ez nem számítógépen játszható anyag, hanem nyomtatható játékok gyűjteménye!

Mit tartalmaz?

  • Játékos és kreatív feladatok a magyar ábécé 37 betűjéhez (x, y, z, ly nincsen közötte)
  • Kis nyomtatott és nagy nyomtatott betűkhöz tartozó anyagok
  • Minden oldal színes és fekete-fehér változatban
  • Több, mint 3000 oldalas anyag – természetesen nem azzal a céllal, hogy egy gyermek minden feladatot megoldjon, elvégezzen. Sokkal inkább azért ilyen széles a választék, hogy azt tudd kiválasztani a játékok/feladatok közül, amely leginkább tetszik a gyermekednek
“Még csak belekukkantani volt időm a Minden hétre egy betű DVD-be, de elámultam attól a pontosságtól, odafigyeléstől, gondosságtól, ahogy ezeket a valóban hasznos és azonnal alkalmazható anyagokat elkészítetted!
Hihetetlenül sok munka eredménye, amit a kezünkbe kaphatunk, színessé, érdekessé varázsolva a gyerekek számára a betűtanulás időszakát!
Remélem még nagyon sok tanító kollégám megízlelheti és alkalmazhatja az élményeket rejtő csodás munkád gyümölcseit!
Gratulálok hozzá!
Kisbáró Emese”

Leírás

Az általam tervezett “Minden hétre egy betű -betűtanító csomag”  a 4-7 éves gyerekek számára készült.

Ebben az életkorban a gyerekek többsége spontán érdeklődik a betűk világa iránt, hiszen azt látják, hogy a szülei mesét olvasnak neki – a könyv telis-tele van betűkkel, melyek az olvasás során életre kelnek. Nagy varázslat ez, és a gyerekek szeretik a varázslatokat!

Amikor a gyermek először felfedezi a kapcsolatot a betűk és az olvasás között, egészen biztos, hogy ő is “olvasni” kezd. Fogja a könyvet, és olvas – persze nem pont azt, ami le van írva, hanem azt, ami az ő fantáziáját foglalkoztatja. Ekkor már nagyon közel van az idő, mikor valóban érdekelni kezdi őt a betűk világa.

Mikor jön el az az idő, amikor valóban a betűk érdeklik őt?

Nagyon egyszerű – amikor megkérdezi, hogy “Anya, ez milyen betű?”

Ezt a spontán érdeklődést – a lehető legjobb alapot a természetes, örömteli tanulásra – azonban kevés szülő tudja  kihasználni…. és mivel a gyerekek nem kapnak elég megerősítést, az érdeklődés megszűnik.

Később az iskolában pár hónap alatt nem csupán a betűkkel KELL megismerkedni, hanem olvasni is meg KELL tanulni…mégpedig gyorsan, egy külső tempót követve.

A “Minden hétre egy betű” sorozatot azért készítettem el, hogy minden kisgyereknek lehetősége legyen játékos formában, örömteli módon ismerkedni a betűkkel.

Ez  a sorozat  magyar ABC 37 betűjéhez kapcsolódva hétről hétre segít neked, hogy megismertesd gyermekeddel a betűket, és fejleszd az olvasáshoz kapcsolódó képességeit.

Minden egyes betűhöz egy  70-100 oldalas nyomtatható anyag tartozik, mely a betűvel való játékos ismerkedést segíti.

Ezen kívül pedig minden betűhöz tartozik egy olyan anyag, ami a betűvel kapcsolatos hívókép (az “A” betűnél ez az alma) témáját járja körül.

A betűkhöz tartozó témákat úgy szerkesztettem meg, hogy az 5-7 éves korosztály számára tartalmazza mindazokat a gyakorlati és elméleti ismereteket, melyekre ebben az életkorban szükségük van.

Néhány példa:

C, mint cipő hét során a cipőfűző megkötése,

I, mint ing héten az önálló öltözködés, a gombolás gyakorlása,  

Ó, mint óra héten az idővel, órával való ismerkedés.

Így aztán a betűkön kívül rengeteg más értékes ismeretre is szert tesznek a gyerekek, illetve egy nagyon fontos területen, az önállóság területén is fejlődhetnek majd!

Ahogy haladunk a betűk ismerkedésével, időről időre küldök nyomtatható játékokat, melyek az addig megismert betűket felhasználva elmélyítik a megszerzett tudást.

Megvásárlás után az anyagot használhatod az óvodai/iskolai munkád során is!

 

Nem szeretnél lemaradni az újdonságokról? Iratkozz fel a hírlevélre!